Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що минулий рік був непростим, але разом з тим - успішним для Вінниці: «Він був результативним завдяки фінансовій децентралізації. З кожним роком ми все реальніше відчуваємо результати децентралізації та реформи місцевого самоврядування, які послідовно проводять Уряд і Президент України. Ми в цьому році реалізували достатньо багато проектів, які пов’язані з розвитком інфраструктури, підтримкою і розвитком освіти, охорони здоров’я, просторовим розвитком і питаннями енергозбереження». Окрім звіту про виконані проекти з розвитку Вінниці у 2016-му , в сесійній залі озвучили пріоритетні завдання міської влади на наступний рік в рамках реалізації Стратегії «Вінниця-2020».  

На реалізацію проектів-переможців «Бюджету громадських ініціатив» у 2017-му вже передбачено 6,5 млн грн. Також наступного року у Вінниці планується реконструкція ІІІ-ї черги проспекту Космонавтів та головного входу у Центральний парк культури і відпочинку, завершення реконструкції площі Могилка, введення в експлуатацію І-ї черги ще одного муніципального будинку та запуск на лінії іще трьох вінницьких трамваїв «VinWay».

В сесійній залі озвучили пріоритетні завдання міської влади на 2017 рік

У 2017-му життя та здоров’я усіх вінницьких бійців, які йдуть служити в зону АТО, буде страхуватись за кошти міського бюджету. Цей механізм дозволить у разі отримання військовими важких поранень збільшити виплати на лікування до 50 тис. грн та зробити цей процес більш оперативним. 

Також наступного року в Центрах адмінпослуг планують запровадити оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі ID-картки і видачу закордонних паспортів. В рамках першого пріоритету стратегії розвитку міста на наступний рік також заплановано відкриття Центру підтримки інституцій громадянського суспільства та розпочати впровадження І-го етапу проекту «Муніципальна картка вінничанина» - йдеться про «Електронний квиток».

В сесійній залі озвучили пріоритетні завдання міської влади на 2017 рік

Заплановано розпочати І етап розширення виробництв ТОВ «Барлінек Інвест» (загалом у розширення виробництва, яке триватиме у кілька етапів, інвестор планує вкласти 30 млн євро інвестицій та створити 300 додаткових робочих місць.

Наступного року за кошти бюджету буде проведено капітальний ремонт Київського мосту, побудовано зливову каналізацію ще на 5-ти вулицях, продовжиться робота по реконструкції та капремонту доріг, тротуарів і перехресть, планується облаштувати 20,5 км велодоріжок. Окрім того, на сьогодні вже розроблено комплексні схеми благоустрою 10 вулиць міста.  Для енергозбереження при освітленні вулиць міста наступного року облаштують 1,5 тисячі  світлодіодних світильників.

В сесійній залі озвучили пріоритетні завдання міської влади на 2017 рік

За такою ж технологією, як по площі Гагаріна, наступного року планується проведення реконструкції ще двох ділянок трамвайних колій по вул. Соборній (за підтримки Держфонду регіонального розвитку). Знову ж, Вінницька транспортна компанія розпочне програму капітально-відновлювального ремонту автобусів (на перший рік їх заплановано 5), а також планує придбати додатково два нових.

У 2017-му буде закуплено 12 пароконвектоматів для дитячих садочків,  а ще в планах відкрити два нових ДНЗ – по вул. Шимка та Покришкіна. Окрім того, в цьому році за кошти інвестора розпочато будівництво навчального закладу в мікрорайоні Поділля, а наступного будівництво передбачається продовжити вже за підтримки Державного фонду регіонального розвитку.

В сесійній залі озвучили пріоритетні завдання міської влади на 2017 рік

В наступному році заплановано провести реконструкцію приміщення по вул. Келельцкій, 94а під спортивний зал у співфінансуванні із Вінницькою обласною федерацією боксу. Та розпочати будівництво футбольного поля біля Палацу дітей та юнацтва (за підтримки Міністерства молоді та спорту). В медичній сфефі запланували відкриття відділення анестезіології та інтенсивної терапії МКЛ №1 та ще однієї амбулаторії сімейної медицини по вул. Стрілецькій,1.



Переглядів: 3304
Поширень: 0