Народний депутат України Олексій Порошенко посів друге місце у ТОП-10 парламентарів за участю у співавторстві законопроектів. Про це повідомив Ярослав Железняк - експерт Проекту PolitEyes. Згідно оприлюднених результатів досліджень щодо впливу участі у співавторстві народних депутатів України на результативність прийняття законопроектів, експерти зробили висновок про ефективність та збільшення шансів на проходження проектів у формат закону. Автори дослідження враховували тільки результати депутатів, які взяли участь як співавтори у 15-ти і більше Проекті Законів.

В той же час радник проекту Ярослав Железняк зазначає: «Наявність авторського колективу дуже допомагає в просуванні законопроектів, адже це дає можливість представити і захистити його на різних фракціях та групах, вже на початку формування текстів враховує важливі зауваження сторін законотворчого процесу. Правильної формули співавторів не існує. Кожен законопроект індивідуальний і авторський колектив дуже залежить від тематики, Комітету та політичних реалій».

Олексій Порошенко посів 2 місце у ТОП-10 депутатів за участю у співавторстві законопроектів

Ярослав Железняк також зауважив: «Результати представлені як по кількості, так і по ефективності. Дуже радий був побачити в топ-10 шанованих мною законотворців: Олексій Порошенко, Віктор Галасюк, Максим Єфімов, Оксана Продан, Борислав Розенблат, Вікторія Сюмар, Ольга Червакова, Андрій Іванчук, Ольга Белькова».

Для довідки: Проект PolitEyes – інноваційний інструмент для боротьби з популізмом в українській політиці. Прагнить, аби Верховна Рада приймала правильні та корисні для країни рішення. Для цього активно привертає увагу суспільства до нагальних проблем, поширює якісну та зрозумілу аналітику щодо законодавчих змін на стадії їх обговорення. Детельніше ТУТ



Переглядів: 3145
Поширень: 0