Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює глибоке й повне розслідування причин надзвичайної події в м.Калинівка Вінницької області, де на військових складах зайнялася пожежа й почалася детонація боєприпасів.

«Нам потрібно глибоке розслідування причин події в Калинівці», - сказав Володимир Гройсман. За його словами, ситуація нагадує аналогічні випадки в Балаклеї та інших містах, і арсенал боєприпасів, ймовірно, знищений не випадково.

«Саме тому нам треба переконатися в тому, що всі винні понесуть відповідальність», - сказав Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що вже до кінця дня ситуація в Калинівці буде покращена. І як тільки пожежу буде локалізовано, розпочнеться розмінування. Наразі створено спеціальний штаб, завдання якого – проведення всіх технічних робіт, відновлення пошкоджених об’єктів та допомога постраждалим.

«Хотів би подякувати начальнику Генерального штабу, військовим, ДСНС, Нацгвардії – за проведену роботу. Також відзначу якісні дії місцевої влади, громадськості. Дякую всім, хто допомагав в складну хвилину мешканцям уражених територій. Зараз наше завдання – забезпечити безпеку громадян», - додав Глава Уряду.

Кабінет Міністрів України виділяє 100 млн грн з резервного фонду державного бюджету на подолання наслідків пожежі. Відповідне рішення прийнято під час засідання Уряду.



Переглядів: 3400
Поширень: 0