Рідний син побив та вигнав з дому матір. Тепер літня жінка з Тиврівського району перебуває на лікуванні, після якого боїться повертатися додому. Чоловік раніше притягувався до кримінальної та адміністративної відповідальності, постійно пиячив та ображав матір. З надією на допомогу пенсіонерка прийшла на особистий прийом до начальника УМВС Валерія Ноніка. Генерал дає вказівку підлеглим негайно розібратися в ситуації та дати оцінку роботі місцевого дільничного.

Виїзні прийоми громадян, які проводяться керівником вінницької міліції кожного четверга в районних центрах – можливість людям, які не знайшли підтримки у місцевих владних кабінетах, вирішити наболілі проблеми. Часто – це питання, які перебувають поза компетенцією міліцією, втім, селяни мають змогу отримати консультації, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Цього разу такі зустрічі відбулися в смт. Тиврів та м. Шаргород у приміщеннях райдержадміністрацій за участі районного керівництва.

Пенсіонерка з Гнівані, ветеран праці, яка все життя присвятила вихованню дітей, на старості стала жертвою власної довірливості. Шахрайським шляхом у неї виманив декілька тисяч гривень її колишній учень. Літня жінка, яка перебуває у великій матеріальній скруті через смерть рідних їй людей та хвороби, не втрачає надію повернути свої заощадження. Хід розслідування цієї справи головний міліціонер області бере на контроль.

Заступник голови тиврівської районної організації чорнобильців Анатолій Яковлев переймався проблемами оздоровлення пенсіонерів органів внутрішніх справ, ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Генерал обіцяє допомогти з отриманням путівок в відомчі оздоровчі санаторії МВС.

Голову районної спілки підприємців Костянтина Гавриша хвилювало, як міліція бореться з самогоноварінням у зв’язку з законодавчими змінами. А ще просив заохотити місцевого дільничного за професійність та небайдуже ставлення до проблем сільських жителів – він і на правопорушення оперативно реагує і одиноким літнім людям допоможе.

Валерій Нонік зазначив, що він вдячний людям і за критику і за слова подяки, бо думка людей - це головний критерій оцінки роботи міліції, яка перебуває в процесі реформування, очищення від негативних моментів. - Я орієнтую своїх підлеглих працювати для людей, не бути байдужими, особливу увагу сільським дільничним надавати тим, хто залишився наодинці зі старістю і належить до категорії найбільш незахищених громадян,- додав генерал.

Серед питань, які піднімалися місцевими жителями на зустрічах були прохання збільшити кількість дільничних інспекторів міліції, обладнати опорні пункти міліції, надати допомогу в придбанні спортивного інвентаря для місцевих шкіл. Озвучувалися чимало проблем, вирішення яких перебуває в цивільно-правовому полі.



Переглядів: 4289
Поширень: 0