Оксана Калетник та Головний лікар Чечельницької лікарні Могила Сергій

У рамках відзначення Дня медичного працівника Голова правління Благодійного фонду «Батьківська земля» Оксана Калетник 15 червня передала центральним лікарням Ямпільського, Крижопільського, Чечельницького, Піщанського та Могилів-Подільського районів кардіопередавачі «Телекард».

- Ми розуміємо важливість процесу своєчасної діагностики. Мусимо визнати сумну статистику - серцево-судинні захворювання сьогодні складають 65 % у структурі смертності населення. І не в останню чергу – від несвоєчасної діагностики. На жаль, не кожен медичний заклад у районах Вінниччини – зокрема ФАПи та амбулаторії - має можливість вчасно діагностувати хвороби серця, - зазначила Голова правління Благодійного фонду «Батьківська земля» Оксана Калетник. – Тому від сьогодні фонд започатковує благодійну акцію «Рідному краю – турбота і підтримки», у рамках якої до Всесвітнього дня серця у медичні заклади району передадуть 37 кардіопередавачів. Як початок акції ми даруємо по одному кардіопередавачу центральним районним лікарням. А до 30 вересня, коли будемо відзначати Всесвітній день серця, забезпечимо приладами й інші медичні заклади районів. Сподіваємося, що кардіопередавачі полегшать роботу медиків і допоможуть врятувати життя багатьох людей.

Оксана Калетник вітає медичних працівників з їх професійним святом

- Кардіопередавачі – це дуже проста, але водночас дуже необхідна річ для діагности серцево-судинних захворювань, - говорить лікар-кардіолог центральної районної лікарні Могилів-Подільська Ольга Костецька. Сьогодні від серцевих та онкологічних хвороб помирає 90 % населення. Особливо високі показники по селам. Адже там немає медичного обладнання для вчасного виявлення захворювань. Тому ми вдячні Оксані Калетник за виявлену ініціативу та допомогу. Тепер лікарі матимуть змогу діагностувати принаймні половину хвороб вчасно.

- Кардіопередавачі, отримані від фонду «Батьківська земля», ми розподілимо між найвіддаленішими селами, - каже головний лікар Піщанської районної лікарні Людмила Березюк.

– Сьогодні серцево-судинні хвороби є найбільш поширеними захворюваннями. Від них помирає більше половини пацієнтів. В першу чергу через те, що немає у віддалених ФАПах якісних приладів діагностики. А завдяки ініціативі Оксани Калетник тепер у пунктах допомоги з’являться сучасні прилади, які дадуть змогу швидко виявляти хворобу і передати інформацію про стан пацієнта до лікарні. І як результат – врятувати не одне життя.

Для медичних закладів, зокрема ФАПів та амбулаторій у селах, Могилів-Подільського та Крижопільський районів у рамках акції фонду доставлять по десять кардіопередавачів на район, Піщанського та Чечельницького – по п’ять, Ямпільського – сім.

Оскана Калетник вітає медичних працівників з їх  професійним святом

Також працівники ФАПів, амбулаторій та районних лікарень до Дня медичного працівника від фонду «Батьківська земля» отримали 2 946 медичних халатів.

Довідка:

Кардіопередавач «Телекард» - прилад, який дозволяє оперативно передавати електрокардіограми на значні відстані за допомогою телефонного зв’язку та вчасно діагностувати захворювання серця. Кардіопередавач дозволить миттєво відправляти кардіограму з найвіддаленішого населеного пункту до районної центральної лікарні, відтак фахівець вчасно зможе проконсультувати хворого, а у разі серйозного захворювання можна буде оперативно відправити карету «швидкої» з райцентру у село.



Переглядів: 6651
Поширень: 0