"Фабрика журналістів"

Вінниччина, схоже, стає найвдячнішим полігоном для гартування майбутніх журналістів, студентів Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т.Шевченка. Торік саме з Вінниччини розпочався експеримент Інституту журналістики, коли група студентів у липні повністю замінила колектив «районки» в Погребищі і самостійно випускала газету в якості творчої практики.

Цьогоріч майбутнім журналістам дали «порулити» вже трьома редакціями – у Фастові на Київщині та двома вінницькими – калинівським «Прапором Перемоги» і «Тростянецькими вістями». Очікували студентів і в одній з телестудій Вінниці, однак з технічних причин експеримент саме в липні довелось поки що відкласти.

Учасники проекту будуть працювати  на Вінниччині в районих  редакціях газет

Втім, як працюють і якими бачать вінничан майбутні журналісти, зможемо спостерігати через Калинівку. Фоторепортер у студентів - місцева десятикласниця Катя Чекова, яка зніматиме не лише героїв публікацій, а й побут та пригоди самих стажерів для фотофільму про їх практику. Щось на зразок реаліті-шоу «Фабрика журналістів». Ці фото наші читачі щодня зможуть бачити на сайті «Моя Вінниця».

А загалом цей незвичний проект реалізується Інститутом журналістики за підтримки Фонду розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка, колишнього директора Інституту, який передчасно пішов з життя.

- Ми хочемо показати студентам, якою є журналістика в «нетепличних умовах», - пояснила керівник проекту, заступник директора Інституту Юлія Нестеряк. - Це не лише практика для студентства, а й пізнання реальної глибинки, України без глянцю, ознайомлення з реальними умовами, у яких працюють українські журналісти. А для редакторів газет – надія на майбутню появу в їх колективах дипломованих журналістів.

Такі ж сподівання висловив і голова Калинівської райдержадміністрації Василь Поліщук, який того ж дня запросив студентів на каву-сік і розповів про будні та свята одного з кращих районів області, побажав свіжого об’єктивного погляду збоку на життя в районі, пообіцяв їм поїздки із сюрпризами і навіть прорекламував місцевий полк «Ягуар» з молодими неодруженими спецназівцями))Якщо матимуть час, звісно, бо ж наразі в «Прапорі Перемоги» колектив пішов у відпустку, окрім бухгалтера та редактора Василя Бабія, який виступатиме «дублером» студентського редактора.



Переглядів: 6076
Поширень: 0