Той жовтневий день для бригади браконьєрів в складі чотирьох осіб був невдалим. Спочатку браконьєрський промисел налаштувався добре. Молодики, серед яких був і  лісник Жмеринського “Райагролісу”, вбили дикого кабана, розклали собі, як то мовиться, добрячу “поляну” із свіжиною, сальцем, юшкою, горілочкою...

Та трапезу перервала рейдова бригада ДП “Жмеринський лісгосп”. При обстеженні місцевості було знайдено шкуру та внутрішні органи кабана. За 200 метрів від знайдених залишків, біля вагончика лісника ВОКСЛП "Віноблагроліс", який допустив проведення полювання і сам був співучасником браконьєрства, знаходилися жителі села Рижавка Жмеринського району та ще один невідомий чоловік, який при появі рейдової бригади зник на автомобілі марки “Toyota Land Cruiser”. В багажнику автомобіля “Daewoo Sens” знаходилися зібрані та розчохлені дві мисливські рушниці та два поліетиленових пакети з м’ ясом дикого кабана. В автомобілі “Нива” виявлено чохол від рушниці, але власник автомобіля завадив перевірити наявність у чохлі рушниці. Під вагончиком лісника рейдова бригада знайшла приховану рушницю, без відповідних на неї документів та голову дикого кабана.

Сума збитків від незаконного добування дикого кабана склала 10 тисяч грн. Матеріали даної справи передано до Жмеринської міжрайонної прокуратури.



Переглядів: 3859
Поширень: 0