Про підсумки роботи Державної екологічної інспекції області у 2012 році та завдання на поточний рік повідомив начальник Держекоінспекції у Вінницькій області – Головний держінспектор з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області Юрій Дубовий на прес-конференції, що відбулась 19 березня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

прес-конференція

У прес-конференції також взяли участь старші держінспектори з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області – начальник відділу екологічного контролю земельних ресурсів, за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами Петро Поліщук та начальник відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного та тваринного світу Ігор Осадчук.

Торкаючись питання дотримання вимог природоохоронного законодавства, Юрій Дубовий повідомив, що протягом 2012 року за порушення чинного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища працівники державної екологічної інспекції склали 1 834 протоколів. Так, до адміністративної відповідальності притягнуто 1 747 осіб, а сума накладених штрафів складає 465 970 грн. Для розгляду у судові органи передано 89 протоколів. За заподіяні державі збитки порушенням природоохоронного законодавства пред’явлено 179 претензій на загальну суму 2 045 708 грн. та стягнуто 159 претензій на суму 571 619 грн.

Ігор Осадчук, Юрій Дубовий, Петро Поліщук

Юрій Дубовий зауважив, що загальна сума розрахованих збитків за порушення природоохоронного законодавства становить 7 983 101 грн. Наразі здійснено тимчасову призупинку діяльності 66 об`єктів області за порушення вимог природоохоронного законодавства.

Начальник Держекоінспекції у Вінницькій області також повідомив про основні напрямки діяльності Держекоінспекції: контроль за охороною і використанням вод та відтворенням водних ресурсів, контроль за охороною атмосферного повітря, контроль за охороною і використанням земель, контроль за поводженням з відходами, контроль за охороною, захистом, використанням рослинного світу, контроль за охороною, використанням та відтворенням тваринного світу та контроль за охороною, використанням та відтворенням водних живих ресурсів (в тому числі рибних ресурсів).



Переглядів: 4537
Поширень: 0