Незабаром у Вінницькій області запрацює Регіональний ресурсно-інформаційний центр розвитку громад «Громади Вінниччини».

Рішення про його створення було прийняте 12 липня на засіданні правління Вінницької обласної асоціації органів місцевого самоврядування під головуванням голови Асоціації, голови обласної Ради Сергія Татусяка.

Як зауважив голова, метою діяльності центру є написання та супровід грантових проектів для територіальних громад області.

Коли ми почали впроваджувати грантову роботу в регіоні, ми сподівалися, що громади проявлятимуть більшу самостійність, ініціативу щодо розробки проектів та їхньої участі у різних конкурсах. Однак цього не сталося. Тому було вирішено створити організацію, фахівці якої писатимуть проекти для громад, робитимуть їхню експертну оцінку та супроводжуватимуть їх, – пояснив Сергій Татусяк.

Він повідомив, що вінницький центр створено за аналогією до дніпропетровського, який там функціонує вже 3 роки і за цей час напрацював проектів для громад на суму у 80 млн. грн.

Керівником Регіонального ресурсно-інформаційного центру розвитку громад «Громади Вінниччини» обрано Андрія Кавунця – заступника голови ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина».



Переглядів: 3386
Поширень: 0