Депутат Вінницької обласної ради Олексій Порошенко по округу №3 (Бершадський район) прозвітував перед громадою про виконання передвиборчої програми протягом перших 100 днів представництва інтересів громади в обласній раді. Протягом тижня він відвідав 12 сіл округу та Бершадь, де провів відкриті зустрічі з громадянами. За 100 днів депутатства до його громадської приймальні у Бершаді надійшло 102 запити, на які оперативно відредаговано. Про це він розповів журналістам під час прес-конференції 19 липня у Вінницькому прес-клубі.

«Сьогодні, на жаль, майже правилом стало в українській політиці те, що після обрання депутати усіх рівнів рідко звітують перед своїми виборцями. Я хочу зламати цю традицію і започаткувати нові форми і стандарти роботи політиків. Вони мають будуватись на прозорості, відкритості та ефективності. Саме тому, я вирішив розпочати зі звіту за 100 днів перед вінничанами.» - зазначив Олексій Петрович.

Він зупинив свою увагу на впровадженні програми «Світла вулиця». За його словами, протягом звітного періоду вдалося освітити більше 6 кілометрів центральних вулиць у чотирьох населених пунктів. До кінця 2013 року депутат пообіцяв, що ще не менш, як у двох селах з’явиться вуличне освітлення.

Своєю особистою перемогою Олексій Порошенко вважає відкриття у найбільш віддалених від районного центра сіл аптечних пунктів: «Не секрет, що комерційні аптеки відмовляються працювати у невеликих селах області. Ось і виходить, щоб тій бабусі або дідусю, аби придбати необхідні препарати для нормалізації тиску доводиться за 20-30 кілометрів їхати в аптеку до райцентру. Розуміючи проблему із фінансуванням, вивчивши досвід інших регіонів, я запропонував наступний механізм, який дозволений законом. Фельдшери на селах мають і можуть, заключивши трьохсторонню угоду, реалізовувати ліки безпосередньо в селі.» На сьогоднішній день такі угоди підписані із фельдшерами сіл Голдашівка, Кидрасівка, Поташня, Романівка і Мала Киріївка Бершадського району. Депутат сподівається, що у подальшому така практика буде поширена на всі віддалені населені пункти Вінниччини, де немає аптек.

У своєму звіті Олексій Порошенко зупинив увагу на проблемі транспортного сполучення віддалених сіл із райцентром та катастрофічному стані сільських доріг. Депутат запевнив, що до кінця року доб’ється публічного звіту райавтодору перед громадою за використанні кошти та звіту щодо ямкового ремонту доріг.

Особлива увага була приділена освітній програмі в екологічному напрямку. За словами депутата вже у вересні 2013 року у міських школах Бершаді запрацює програма «Чиста вулиця», мета якої навчання школярів відповідальному ставленню до поводження із твердими побутовими відходами тощо.

Відповів Олексій Порошенко і на численні запитання журналістів. Зокрема їх цікавило питання ситуації на 11 виборчому окрузі і намірів депутата балотуватися до Верховної Ради. «Вищий адміністративний суд України прийняв абсолютно незаконне і неконституційне рішення про позбавлення депутатського мандату Олександра Домбровського. В такий спосіб ВАСУ скасував волевиявлення виборців, позбавивши їх обраного ними депутата. Я знаю, що Олександр Георгійович звернувся до Європейського суду з прав людини, і вірю, що цей суд винесе своє рішення, і справедливість буде захищено. Крім того, лідери трьох опозиційних фракцій у Верховній Раді також висловили обурення таким рішенням ВАСУ і підтримали Олександра Домбровського», - зазначив Олексій Порошенко.

 

Для довідки:

Олексій Петрович Порошенко обраний депутатом Вінницької обласної ради на довиборах, які відбулися 24 лютого 2013 року по округ № 3 (Бершадь, Бершадський район). За його кандидатуру проголосувало майже 80% виборців. В депутатському корпусі обласної ради він став членом фракції «ВО «Батьківщина». Саме ця політична сила висунала його в депутати. На сьогоднішній день Олексій Порошенко є членом бюджетної комісії обласної ради.



Переглядів: 9952
Поширень: 0