31 липня про результати піврічної роботи доповідав голові обласної державної адміністрації Івану Мовчану та представникам територіальних громад району керівник Чечельницького регіону Микола Качинський.

Традиційно, звіт розпочався із досягнень медичної галузі. Так, за інформацією голови РДА, в районі тривають роботи зі зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я первинної ланки. За звітний період на ремонти амбулаторій використано 135 тисяч гривень, ще понад 33 тисячі гривень спрямовано на проведення ремонтних робіт у фельдшерсько-акушерських пунктах, а внутрішні санвузли облаштовано у 7 амбулаторіях та 7 ФАПах району.

На поточні ремонти відділень Чечельницької центральної районної лікарні у ІІ кварталі використано 132 тисячі гривень: відремонтовано хірургічний кабінет поліклінічного відділення, проведено поточний ремонт котельні ЦРЛ та санвузлів хірургічного відділення. Як зауважила директор профільного департаменту ОДА Лідія Діденко, завдання першого півріччя в районі виконано, проте до кінця року по первинній мережі належить виконати ще значний масив роботи.

На зміцненні матеріально-технічної бази і створенні належних умов для навчання дітей зосереджена увага керівництва Чечельницького району і в галузі освіти. Як повідомив Микола Качинський, на 1 вересня в районі планується відкриття нового дитячого садка, тривають роботи по відновленню діяльності ДНЗ в селі Червона Гребля. У навчальних закладах регіону завершуються поточні ремонти. Із 17 ЗНЗ району внутрішні вбиральні облаштовано в 11 закладах, ще в 6 такі роботи розпочато. Здійснюються заходи по заміні котлів у 2-х школах району.

Звіт керівника Чечельницького регіону

Якщо вести мову про розвиток агропромислового комплексу, то хліборобами Чечельницького регіону вже зібрано урожай ранньої групи зернових, валовий збір становить 58 тисяч тонн. Крім того, в районі ведуться роботи з реконструкції 2 тваринницьких ферм, передбачається здійснення таких робіт ще по 3 приміщеннях.

У поточному році в регіоні створено 2 нові молокоприймальні пункти, а частка укладених договорів між здавачами та молокозаводами становить сьогодні 96,5 %. За словами директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Миколи Неїлика, керівництву Чечельницького району ще варто попрацювати над збільшенням поголів’я великої рогатої худоби.

Значний об’єм робіт здійснено в регіоні у сфері благоустрою. Як повідомив голова райдержадміністрації, на упорядкування сміттєзвалищ сільськими та селищними радами у першому півріччі використано 56,5 тисяч гривень. Усі 17 сміттєзвалищ паспортизовано, на 11-ти проведено обваловку, здійснено грейдерування усіх під’їзних шляхів. Поряд з тим, начальник Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Валентина Зайцева рекомендувала провести ревізію висадженого граба та восени поточного року завершити роботу по обсадженню сміттєзвалищ.

Звіт керівника Чечельницького регіону

На виконання доручень очільника Вінниччини в районі проводяться роботи з ремонту та зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури – на зазначені цілі за звітний період використано 250 тисяч гривень.

На контролі керівництва Чечельницького регіону перебуває і питання житлового будівництва. Коментуючи цю позицію, голова обласної державної адміністрації наголосив, що зведення доступного житла – серед пріоритетів Президента України Віктора Януковича і завдання органів влади на місцях – продемонструвати мешканцям територій можливості державної програми у вирішенні житлового питання.

Завершуючи роботу зібрання, керівник Вінницької області Іван Мовчан зазначив, що мобілізація всього активу, небайдужих мешканців територіальних громад та керівників усіх рівнів задля відпрацювання найбільш актуальних для жителів регіону питань – основне завдання обласної влади сьогодні.

Причому розпочинати таку роботу, переконаний голова обласної державної адміністрації, необхідно з буденних речей, які є основою побуту кожного. «Якщо ми разом з вами крок за кроком будемо відпрацьовувати ось ці прості речі й у форматі спільної відповідальності дійдемо до кожної території, то результат не забариться. Переконаний, що в нас є для цього всі передумови і можливості», - наголосив Іван Мовчан. А також зазначив, що визначений на сьогодні спектр завдань – лише невелика частка питань, над якими працюватиме обласна влада: поступово перелік завдань поповнюватиметься новими напрямами для відпрацювання.



Переглядів: 3636
Поширень: 0