Другий рік поспіль у селі Іванів Калинівського району проводять оригінальне дійство – Свято іванівської ковбаси. Якщо минулого року селяни під час святкування з’їли 30 кг ковбаси, то цього річ вже 65!

Свято іванівської ковбаси

- Рецептам іванівської ковбаси більше 200 років, - говорить місцева жителька Галина Січук. - Ще мій дідусь покійний робив її на початку минулого сторіччя.

Поки активісти Європейської партії безкоштовно пригощали селян місцевої ковбасою, а поряд наварювалася рибна юшка, на сцені виступали столичні таланти. Але й місцеві жителі не пасли задніх і експромтом показували свою майстерність. На сцену вийшли кілька пенсіонерок, яких ведучий одразу назвав «Іванівськими бабусями». Вони так завзято співали зі сцени без музики, репетицій та підготовки, що селяни пускались у пляс.

Свято іванівської ковбаси

Сільський голова Іванова Віктор Онофрійчук переконаний, що за гарний настрій потрібно дякувати їхньому обранцеві.

- Команда Миколи Катеричнука завжди звертає увагу на громаду села і намагається допомогти з тими проблемами які виникають у нас, - сказав Онофрійчук. - Це свято – теж за ініціативи Миколи Дмитровича.

- Не буває свята, яке хтось один започаткував, - одразу відповів Микола Дмитрович. - Це була пропозиція кожного з вас і ми лише допомагаємо вам. І такої громади, яка має своє свято, більше немає. Подивіться, наскільки якісний продукт ви робите своїми руками. І це свято аби вшанувати тих, хто гарно робить ковбасу, щоб слава іванівської ковбаси розходилась далеко і піднімала ваш добробут.

Свято іванівської ковбаси

- Нашому селу 603 роки і ковбасу тут чинили завжди, - продовжує Віктор Онофрійчук. – Нашу ковбасу знають і Москві, і в Америці, і на Курильских островах. Наші підприємливі люди розвозили її по всьому світу. Якщо в хвилини кризи інші люди кидаються горілку пити, то іванівські починають торгувати і на заробітки їздити. Місцеві жителі розказують, що іванівську ковбасу продають тільки парами по два кільця. Продають її по 90-100 грн за кілограм. І особливістю ковбаси є те, що її не ріжуть , а ламають.

Іванівську ковбасу продають тільки парами



Переглядів: 8569
Поширень: 0