начальник ГУ Міндоходів у Вінницькій області Геннадій ФедикНа урочистому відкритті начальник ГУ Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик висловив переконання, що створення ЦОПів покликане зробити сплату податків, зборів та ЄСВ ще зручнішим: «Чечельницький район налічує 1150 платників: виробників, аграріїв, приватних підприємців-спрощенців. Кожен платник податків для нас значимий, незалежно приносить він в бюджет мільйон чи 200 гривень. Всі повинні мати однаковий доступ до консультаційних послуг, вчасно отримати довідку, без проблем здати звіт. При цьому витрати часу платника повинні бути мінімальними.»

Така позиція Міндоходів знаходить активну підтримку як у платників, так і в очільників місцевої влади. Як зазначив у своєму виступі Голова Чечельницької РДА Микола Качинський для роботи підприємців і розвитку малого бізнесу важливо надавати підтримку. Відтак, створення ЦОПу, в такому, досить віддаленому регіоні Вінницької області, свідчить про вдосконалення сервісів Міністерства доходів та зборів та наближення їх до платника.

Присутня на відкритті представник спілки підприємців Чечельниччини Галина Химич, зазначила, що відкриття Центру – значна подія для району, на яку всі довго чекали. Тепер людям буде набагато легше та зручніше здійснювати платежі. Адже тут є все, щоб швидко та якісно надавати необхідні послуги клієнтам. Вільний доступ до Wi-Fi мережі. В приміщенні є скринька для анкет, які може заповнити кожен платник: написати звернення, пропозиції чи зауваження до роботи центру. Щотижня скриньку відкриває комісія, опрацьовує звернення і приймає відповідні рішення. Також у Центрі є спеціальна кімната, де кожен платник отримує доступ до Інтернету і може подавати звітність в електронному вигляді. На спеціальних інформаційних дошках можна знайти багато корисної інформації, ознайомитися із законодавчими змінами. Якщо самостійно людині важко розібратися, на допомогу прийдуть кваліфіковані фахівці або консультант-модератор. Вони роз’яснять всі незрозумілі моменти.

Додамо, що віднедавна всі ЦОПи обладнані камерами відеоспостереження. В режимі он-лайн керівництво ДПІ та фахівці моніторингового центру Міністерства доходів та зборів мають змогу побачити все, що відбувається у ЦОПі, відтак, спрямовувати роботу працівників у необхідному напрямку.

На Вінниччині відкрили 15-й Центр обслуговування платників

Вже у день відкриття поспішили скористатися послугами нового Центру місцеві платники. Вони відмітили, що останнім часом для громадян створюються дійсно комфортні умови. Зараз набагато легше розібратися з усіма моментами сплати, а головне – це можна зробити швидко.

Підсумовуючи урочистості, Геннадій Федик зазначив, що незабаром планується відкриття ще 3-х Центрів обслуговування платників у відділеннях податкових інспекцій Вінниччини в рамках реалізації Стратегічного плану Міністерства доходів і зборів України на 2013 - 2018 роки, спрямованого на підвищення рівня надання високоякісних послуг суб’єктам підприємництва та звичайним громадянам.



Переглядів: 4070
Поширень: 0