29 січня, у зв’язку з ускладненням погодних умов, під головуванням керівника Вінниччини Івана Мовчана відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Обласна влада спрямовує зусилля на попередження виникнення надзвичайних ситуацій

Активізація усіх служб задля забезпечення повноцінної життєдіяльності області в умовах негоди – основне завдання, озвучене головою облдержадміністрації під час зібрання.

«Необхідно скоординувати роботу усіх служб та підготувати відповідні доручення, аби попередити виникнення надзвичайних ситуацій на території регіону», - наголосив Іван Мовчан. А відтак заслухав оперативну інформацію керівників відомств та служб регіону.

Роман Аксельрод

За повідомленням заступника голови облдержадміністрації Романа Аксельрода, галузь житлово-комунального господарства працює безперебійно: забезпечено проїзд по всіх дорогах загальнодержавного та комунального значення, під’їзди до всіх населених пунктів, а також забезпечено проїзд шкільних та рейсових автобусів, транспортних засобів, що здійснюють підвіз продуктів харчування. Крім того, забезпечено цілодобову роботу аварійно-диспетчерських служб.

Ігор Івасюк

Що стосується діяльності навчальних закладів, то, за словами директора департаменту освіти і науки ОДА Ігоря Івасюка, вранці 29 січня, у зв’язку з погодними умовами, в 9 районах області діти із запізненням прибули до навчальних закладів. Крім того, згідно з рішеннями комісій з надзвичайних ситуацій Могилів-Подільського та Козятинського районів, відділами освіти видано накази про призупинення на два дні навчально-виховного процесу у школах зазначених районів. В інших же регіонах області заклади освіти працюють у звичному режимі, забезпечені електроенергією та належним температурним режимом.

Лідія Діденко

Незважаючи на негоду, екстрена медична допомога на території Вінниччини надається вчасно. Як повідомила керівник департаменту охорони здоров’я та курортів ОДА Лідія Діденко, паливно-мастильними, витратними матеріалами і медикаментами швидка допомога забезпечена повністю, а в приймальних відділеннях відкриті пункти для обігріву. Тож до роботи в надзвичайних умовах медична служба області готова.

Андрій Гижко

Що ж стосується забезпечення населення продуктами першої необхідності, то за інформацією директора департаменту регіонального економічного розвитку Андрія Гижка, жодних проблем у Вінницькій області з цього питання немає. Адже на випередження до райдержадміністрацій були направлені телефонограми із зобов’язанням передбачити триденний незнижувальний запас продуктів харчування в усіх торгівельних мережах.

Підсумовуючи роботу засідання, голова облдержадміністрації доручив приділити особливу увагу пожежній безпеці населення та відпрацювати у цьому напрямку випереджувальні заходи, забезпечити цілодобовий режим роботи служби автомобільних доріг регіону, а також мобілізувати резерви медикаментозного забезпечення лікарських бригад.

Крім того, у зв’язку з ускладненням погодних умов і підвищенням пожежної небезпеки, очільник Вінниччини доручив взяти під особливий контроль пам’ятку архітектури міста – приміщення облдержадміністрації, а також провести інвентаризацію протипожежного оснащення та забезпечити можливість під’їзду до приміщення у разі виникнення надзвичайної ситуації.

«Працюємо в особливому режимі, - наголосив Іван Мовчан. - Маємо продемонструвати, що влада здатна забезпечити повноцінну життєдіяльність регіону в екстремальних умовах».



Переглядів: 3804
Поширень: 0