За підсумками 2013 року позитивна динаміка розвитку спостерігається в усіх галузях народного господарства району. До прикладу, у сфері агропромислового комплексу забезпечено рекордний збір урожаю зернових культур – 207,4 тис. тонн. Результативно спрацювали і буряківничі господарства: з площі 2187 га зібрано 116 тис. тонн цукросировини. Майже удвічі нарощено продукцію вирощування технічних культур.

Звіт очільника Калинівського району про підсумки соціально-економічного розвитку у 2013 році

Як повідомив голова РДА, на території району активно впроваджуються й інвестиційні проекти. Так, протягом звітного періоду в СТОВ «Промінь» с. Черепашинці здійснено реконструкцію корівника, у ПП «Радівське» проведено реконструкцію телятника, а в ПП «Кулик» села Байківка реконструйовано та введено в дію свинарник на 400 голів. Такі ж роботи тривають нині ще в 6 господарствах району. Крім того, зазначив Василь Поліщук, Калинівською філією ПАТ «Компанія Райз» розпочато будівництво сучасного елеваторно-комбікормового комплексу.

Коментуючи розвиток АПК району, голова облдержадміністрації Іван Мовчан наголосив, що нині необхідно провести повну інвентаризацію договорів, укладених між молокозаводами та господарствами населення, та активно працювати над підвищенням якості молока.

Прикладом системної роботи може слугувати сьогодні й галузь освіти Калинівщини. За інформацією Василя Поліщука, упродовж минулого року проведено реконструкцію та реорганізацію загальноосвітніх шкіл в НВК у селах Писарівка, Лісова Лисіївка, Котюжинці, Лемешівка, Хомутинці та Шепіївка. Реконструйовано Комунарівський ДНЗ, а в дитячому садку села Іванів повністю відремонтовано харчоблок, фойє та методичний кабінет, модернізовано котельню закладу.

Значний обсяг робіт проведено і в загальноосвітніх школах району. Так, у Писарівській СЗШ замінено всі віконні блоки, утеплено стіни та перекрито дах, завершено будівництво харчоблоку. В Калинівський школі-гімназії проведено заміну 2,5 тис.м2 покрівлі. Відремонтовано систему опалення у Корделівській ЗОШ. Крім того, у Гущинецькій, Дружелюбівській та Слобідській школах, а також у Калинівських ЗНЗ № 1 та № 2 минулоріч введені в експлуатацію твердопаливні котли.

Нині, за словами Василя Поліщука, триває реконструкція харчоблоку Черепашинецької школи, здійснюються будівельні роботи по відновленню дитячих садків в селах Н.Гребля та Дружне. А у Чернятині проводиться реконструкція приміщення, в якому розміщуватимуться НВК, ФАП та сільська рада.

У планах же на поточний рік – капітальний ремонт двох приміщень колишніх дитячих садків в селі Корделівка, відкриття ще одного ДНЗ у Калинівці та реконструкція дошкільного закладу в селі Сальник.

Показовим є район і в галузі охорони здоров’я. Свідченням цього є відремонтовані за звітний період 43 медичні заклади первинного рівня, причому в усіх ФАПах району створюються палати денного стаціонару. Поточні ремонти проведено в усіх лікарських амбулаторіях, що дозволило облаштувати їх внутрішніми вбиральнями, теплим та холодним водопостачанням.

Що ж стосується центральної районної лікарні, то, як повідомив голова РДА, у минулому році завершено капітальний ремонт хірургічного відділення з операційним блоком. Проведено ремонтні роботи й технічне оснащення відділення екстреної медичної допомоги та розпочато ремонт у виділеному приміщенні корпусу № 2 для відділення швидкої медичної допомоги. Крім того, завершено ремонт та облаштування сімейної палати та приймально-оглядового кабінету в акушерсько-гінекологічному відділенні закладу. Відремонтовано інфекційну палату для вагітних та породіль, облаштовано нове приміщення жіночої консультації.

Ремонтні роботи здійснено також у поліклінічному відділенні ЦРЛ.

Не залишилась поза увагою районного керівництва і галузь культури, де Калинівщина також має найкращі показники по області. Так, у 2013 році на зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури району освоєно понад 5 млн. гривень, а ремонтні роботи здійснено в 31 галузевій установі.

Інформуючи про заходи у сфері екології, Василь Поліщук повідомив про завершення будівництва полігону для твердих побутових відходів міста Калинівка, зауваживши, що нині завершується монтаж сміттєсортувальної станції.

Протягом звітного періоду активні роботи тривали й щодо ремонту доріг району. Упродовж року за рахунок всіх джерел фінансування капітально відремонтовано 32,3 тис. м. кв. доріг комунальної форми власності загальною вартістю близько 7 млн. грн.

А на виконання доручень щодо благоустрою райцентру, у 2013 році завершено роботи з реконструкції центральної площі Калинівки та алеї по вул. Леніна.

Підсумовуючи засідання, голова облдержадміністрації Іван Мовчан зазначив, що робота, проведена протягом минулого року, є лише фундаментом для подальшого розвитку соціальної інфраструктури територій. Підкресливши водночас, що в Калинівському районі цей фундамент найміцніший. Тож очільник Вінниччини висловив подяку керівництву та громадському активу регіону за небайдужість та активну позицію, вкотре наголосивши, що будь-яка ініціатива громади, спрямована на розвиток територій, буде підтримана обласною владою.

Іван Мовчан також повідомив, що 2014 рік проголошений в державі роком розвитку інфраструктури сільських територій, та зазначив, що до першочергових завдань на поточний рік долучаються такі позиції, як ремонт доріг, забезпечення населення якісною питною водою та розвиток і модернізація мережі спортивних об’єктів.



Переглядів: 3735
Поширень: 0