Незареєстровану мисливську рушницю 16 калібру та ніж з ознаками холодної зброї виявили працівники ДАІ у «Москвичі», власником якого є 52-річний житель міста Гнівань.

Як розповів начальник Гніванського міського відділення міліції Роман Андрущак, працівники Державтоінспекції під час несення служби по нагляду за дорожнім рухом зупинили автомобіль «Москвич ІЖ». У салоні автівки інспектори міліції виявили мисливську рушницю 16 калібру та ніж з ознаками холодної зброї. Як з’ясувалося, 52-річний водій рушницю зберігав незаконно. На зброю в нього немає відповідних дозвільних документів.

За нелегальну рушницю та холодну зброю 52-річного гніванчанина можуть посадити на 7 років

Від будь-яких пояснень щодо походження зброї чоловік відмовився. Що стосується мети зберігання, то чоловік пояснив, що для захисту від диких тварин. З його слів, він допомагає місцевому лісничому доглядати лісові угіддя. Аби зареєструвати зброю у законному порядку, необхідні відповідні кошти, а їх в нього немає. Де насправді чоловік взяв зброю, і навіщо зберігав, з’ясує слідство.

За нелегальну рушницю та холодну зброю 52-річного гніванчанина можуть посадити на 7 років

Вилучена зброя направлена на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС.

За нелегальну рушницю та холодну зброю 52-річного гніванчанина можуть посадити на 7 років

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання до 7 років ув’язнення.

Вінницька міліція нагадує, що громадяни, які добровільно звернуться до міліції та здадуть свою незареєстровану зброю, звільняються від притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності, а також отримують змогу її зареєструвати.



Переглядів: 3897
Поширень: 0