До Теплицького райвідділу міліції на минулому тижні почали надходити заяви від місцевих жителів про те, що невідомі особи вчинили наругу над могилами їхніх рідних. Вандали залишили без металевих огорож 6 могил на місцевому кладовищі.

У Теплику подружжя вандалів заробляло на померлих

Як розповів начальник Теплицького райвідділу міліції Віктор Пірус, за підозрою у скоєнні даних правопорушень працівниками міліції був затриманий 38-річний чоловік та його дружина. Затримали оперативники злодіїв «на гарячому» - під час чергової крадіжки металевих секцій від огорожі однієї з могил.

Як з’ясувалося, у такий спосіб подружжя заробляло на горілку. Протягом тижня щоночі чоловік та жінка знімали металеві прути, хвіртки та секції від могильних огорож та здавали їх у місцевий пункт прийому металобрухту, за що отримували від 50 до 100 гривень.

У Теплику подружжя вандалів заробляло на померлих

За даними фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою). За таке правопорушення передбачено покарання до 3-х років позбавлення волі.

Відповідно до ч.1 ст. 213 КК України за порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом доведеться відповідати і купцю металобрухту. Йому загрожує штраф від 500 до 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або 200 годин громадських робіт.



Переглядів: 4093
Поширень: 0