За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, нині в області відсутня заборгованість по виплаті заробітної плати педагогічним працівникам. Більше того, у повному обсязі здійснюються всі виплати, а саме за вислугу років та завідуванням кабінетів. В усіх районах області збережено надбавку за престижність праці педагогічним працівникам та виплату грошової винагороди за сумлінну працю – від 5 (Крижопільський, Погребищенський, Томашпільський, Чернівецький райони) до 80% (Іллінецький, Тиврівський, Чечельницький, Шаргородський райони, міста Жмеринка та Ладижин).

Через нестачу коштів в бюджеті у деяких районах області освітянам пропонують йти у відпустки за власний рахунок. Однак, як зауважив заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації - начальника управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи Андрій Лисак, сьогодні педагогічні працівники не можуть бути відправлені в відпустки без збереження заробітної плати, роботодавець не має на це права.

«Це не правильно, і ми повинні розуміти, що педагоги виконуючи свої функції, не можуть бути відправлені у відпустки без збереження заробітної плати в процесі навчального року. Така позиція Департаменту освіти і науки облдержадміністрації» – зазначив Андрій Лисак.

Нагадаємо, скористатися відпусткою без збереження заробітної плати – право працівника, яке він може реалізувати виключно за власним бажанням.



Переглядів: 3319
Поширень: 0