На засіданні Регіонального наглядового комітету Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні DESPRО» у Вінницькій області, що відбулось 12 березня в Арт-галереї «ІнтерШик», були урочисто підписані договори про надання цільової безповоротної допомоги на реалізацію проектів-переможців у спільному конкурсі проектів DESPRO та Вінницької обласної Ради із впровадження/вдосконалення децентралізованої моделі водопостачання на рівні сільських громад Вінницькій області.

Перший заступник голови облдержадміністрації у вступному слові подякував представникам Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO за сприяння в вирішенні нагальних питань територіальних громад, пов’язаних з водопостачанням та водовідведенням.

Андрій Гижко, зокрема, зауважив: «На території Вінницької області Швейцарсько-Український проект DESPRO впроваджується із липня 2007 року. Найбільшим досягненням від реалізації проектів громадами є не лише відновлення водопроводів та реконструкція водопровідних мереж, а й те, що побудована ціла система, за якою територіальна громада несе повну відповідальність за обслуговування водопровідних мереж, формування тарифів на воду та ремонті роботи. Це і є реальною підтримкою процесу децентралізації, що проходить зараз в Україні».

Цьогоріч швейцарці допоможуть 11 селам Вінниччини реалізувати проекти з водопостачання

Керівник проекту DESPRO в Україні Оксана Гарнець повідомила: «За весь період співпраці Вінницької області з Швейцарсько-Українським проектом DESPRO було визнано переможцями 41 проект, на які виділено кошти в сумі близько 7 млн. грн. за результатами конкурсу, проведеного у 2014 році, визначені переможці серед територіальних громад Вінницької області, що будуть реалізовувати проекти в 2015 році. DESPRO цьогоріч гарантує співфінансування 11 проектів сільських громад на загальну суму 6 млн.850 тис. гривень»

За словами Оксани Гарнець, громади – переможці отримають по 370 тис. грн. на здійснення проекту з водопостачання ( у 2014 р, ця сума складала 250 тис. грн. на громаду) та ще бонусних 50 тис. грн. на облаштування джерела. З обласного бюджету на реалізацію проектів-переможців передбачено надання 550 тис. грн.

Довідка:

Громади Вінниччини що будуть реалізовувати проекти в 2015 році:

с. Лука-Мелешківська, с. Ільківка Вінницького району, с. Демидівка, с. Новоселиця, с. Мала Жмеринка Жмеринського району, с. Степанки Погребищенського району, с. Заболотне Крижопільського району, с. Михайлівка Тульчинського району, с. Велика Русава Томашпільського району, с. Нові Обиходи Немирівського району, сел.Турбів Липовецького р-ну.



Переглядів: 3700
Поширень: 0