Прикладом цього слугує передача 13 квітня, у дні Великодньої радості, трьох храмів української православної церкви з державної власності у власність релігійних громад.

В урочистих пасхальних богослужіннях на честь підписання актів передачі громадам церковного майна та охоронних договорів взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, керівництво Тульчинського та Жмеринського районів, духовенство.

Звертаючись до вірян села Михайлівка Тульчинського району, Валерій Коровій зазначив: «Ми нині святкуємо особливий Великдень – з великою вірою в Бога із щирою молитвою до нього. Господь дає нам нелегкі випробування: більше сотні вінничан віддали свої життя, боронячи рідну державу. Тож нашим спільним завданням є максимальна допомога сім’ям загиблих бійців та розвиток Української держави, за яку вони полягли».

На Вінниччині три храми української православної церкви передали у власність релігійним громадам

Голова ОДА повідомив, що сьогодні обласна влада виконує почесну місію: розпорядженням голови облдержадміністрації від 27 березня 2015 року повертає два храми Тульчинської єпархії української православної церкви у власність релігійної громади села Михайлівка Тульчинського району. «У далекому 1927 році радянською владою було націоналізовано усе релігійне майно. Гріхи тих часів, ми спокутуємо і досі…Тож настав час повертати те, що по праву належить громаді»,- підсумував він.

На Вінниччині три храми української православної церкви передали у власність релігійним громадам

Mитрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, вітаючи із поверненням церковних споруд релігійні громади Свято-Покровського та Хресто-Воздвиженського храмів села Михайлівка Тульчинського району, наголосив:

«Ця радісна для нас подія - відновлення історичної справедливості, вселяє надію на те, що між владою області, керівництвом держави та Церквою і надалі буде взаєморозуміння і співпраця».

На Вінниччині три храми української православної церкви передали у власність релігійним громадам

У цей же день відбулось урочисте підписання документів на передачу комплексу споруд храму Святого Архістратига Михаїла села Кам’яногірка Жмеринського району у власність місцевої релігійної громади.

Валерій Коровій так прокоментував цю важливу подію: «У кожного покоління є своя місія: у когось – будувати, у інших – руйнувати храми.. усі ці етапи становлення ми пройшли . На сьогоднішній день українське суспільство визріло для того, щоб виправляти історичні прорахунки і повертати громадам церковні споруди, побудовані предками».

На Вінниччині три храми української православної церкви передали у власність релігійним громадам

За його словами, вже підписано розпорядження щодо передачі 18 храмових споруд різних релігійних конфесій у власність громад. І зовсім не випадково ця робота активізувалась саме у святкові пасхальні дні: «Це як своєрідна частинка Божої благодаті, того піднесення, яке ми відчуваємо, святкуючи Воскресіння Господнє».



Переглядів: 7630
Поширень: 0