Про це повідомив заступник голови ОДА Василь Броварник. За його словами, останніми роками 445 об'єктів соціальної інфраструктури вже переведено на альтернативні джерела опалення.

Оодин із  таких об'єктів знаходиться у Бершадському районі в с. Красносілка. Тут у  загальнооствітній школі І-ІІІ ступенів встановлено нову модульну котельню.

«Встановлення нової модульної котельні у Красносільській школі є прикладом послідовної, системної роботи в напрямку підвищення рівня енергетичної безпеки у Вінницькій області. Котельню навчального закладу з газового опалення переведено на альтернативні види палива. У нас є природній ресурс, який треба ефективно використовувати», - повідомив Василь Броварник.

Цьогоріч Вінниччина скоротила споживання газу на 30%

Перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Ольшевський повідомив, що здійснення заходів із енергозбереження дозволило у районі втричі скоротити видатки на опалення: «У районі із 15 запланованих об’єктів на даний час на альтернативні види палива переведено 13 котелень, в тому числі у 2014 році – 2 об’єкти, у 2015 році – 3 об’єкти. Планами на наступний рік передбачено переведення ще двох закладів, а саме Чернятської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Шляхівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Побудова модульних котелень дала можливість заощадити значну кількість коштів. Зокрема, тільки по Красносільській та Шляхівській школах економія становить майже 550 тисяч гривень».

Іван Вітюк акцентував, що підрядником для встановлення модульних котелень є Барський машинобудівний завод. Для устаткування використовуються твердопаливні котли вітчизняного виробництва. Вибір заводу базується на альтернативних конкурсних засадах, де вагоме місце надається ціні та якості виконаних послуг.

Цьогоріч Вінниччина скоротила споживання газу на 30%

Сільський голова Іван Пустовіт зосередив увагу на тому, що громада села неодноразово брала участь у різних конкурсах та грантах. Зокрема, у 2015 році стали переможцями дванадцятого обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, завдяки якому залучили кошти для ремонту сільського будинку культури. Нещодавно завдяки Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні DESPRO» введено в експлуатацію систему централізованого водопостачання до осель понад 65 % мешканців села та місцевих закладів соціальної сфери. Щодо встановлення модульної котельні він відзначив вагомий вклад у розвиток соціальної сфери начальника відділу освіти Лідії Дзюбенко та директора місцевої школи Віри Рябоконь.

Цьогоріч Вінниччина скоротила споживання газу на 30%

Перерізали блакитну стрічку новозбудованої котельні заступник голови обласної державної адміністрації Василь Броварник, начальник відділу енергетики та зв’язку Департаменту ЖКГ Іван Вітюк та Геннадій Лук, представник Барського машинобудівного заводу.



Переглядів: 2575
Поширень: 0