На території Вінницької області перебуває більше 11 тисяч іноземців та осіб без громадянства.Про це 8 лютого повідомив начальник управління державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко.

За його словами, в 2015 році в області спостерігається тенденція збільшення кількості перебування іноземців та осіб без громадянства в Вінницькій області. На сьогодні в області постійно проживає - 8320 іноземців, 2860 особи перебувають тимчасово та 2226 іноземців є студентами у ВУЗах м.Вінниці.

У минулому році, за словами Бориса Наливайка, 5 громадян інших держав інвестували понад 100 тис. доларів США в економіку області і, відповідно, через Кабінет Міністрів України отримали дозвіл на еміграцію.

За даними посадовця: «У Вінницькій області протягом 2015 року на обліку перебувало 35 біженців та 20 осіб, що потребують додаткового захисту. 72 особи отримали дозвіл на працевлаштування та 71 особа займається релігійною діяльністю. В примусовому порядку видворено за межі держави 6 іноземців, скорочено термін перебування 5 особам, 187 іноземців повернуто до своїх країн походження, цей показник майже в два рази більший ніж 2014 року. Заборонено в’їзд в країну 21 особі».

«Упродовж останніх років завдяки вжитим дієвим заходам УДМС, ГУНП, СБУ та ДПС вдалося значно зменшити кількість громадян Сомалі, які використовували область для транзиту до країн Західної Європи», - повідомив Борис Наливайко.



Переглядів: 2435
Поширень: 0