У Жмеринці на вокзалі працівники поліції затримали трьох жителів Одеської області, які підозрюються у скоєні розбійних нападів на самотніх пенсіонерів та квартирних крадіжок у Вінницькій та Одеській областях. Наразі зловмисники заарештовані. Про це розповів на брифінгу керівник поліції Вінниччини Антон Шевцов.

8 березня на жмеринському вокзалі оперативники затримали трьох чоловіків, які 6 березня в селі Шевченково Барського району скоїли розбійний напад на самотню пенсіонерку. Застосувавши силу, нападники забрали у неї близько 300 гривень та 10 кілограмів горіхів.

Як розповів Начальник Головного управління Нацполіції Антон Шевцов, вживши ряд оперативно-розшукових заходів оперативники затримали підозрюваних, коли вони намагалися сісти у електропотяг сполученням Жмеринка - Вапнярка. Зловмисниками виявилися 18, 27 та 34-річні жителі Одеської області. Усі вони неодноразово судимі.

Під час перевірки затриманих на причетність до аналогічних злочинів на території області з’ясувалося, що у грудні минулого року вони скоїли розбійний напад на жительку Тиврівського району. Побивши 73-річну жінку, нападники примусили її віддати 6 тисяч гривень. Також правоохоронці встановили причетність затриманих до ряду квартирних крадіжок у Вінницькій та Одеській областях.

Слідчими відділеннями поліції відкриті кримінальні провадження за ознаками правопорушень, передбачених ч.3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло). Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Зараз зловмисники знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Їм оголошено про підозру. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді арешту.



Переглядів: 2188
Поширень: 0