На Вінниччині до мережі Інтернет вже підключено 25% бібліотек. Про це сьогодні під час прес-конференції, яка відбулася в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, повідомив начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський.

«У Вінницькій області активно реалізується програма з комп'ютеризації бібліотек та підключення їх до мережі Інтернет. На сьогодні на Вінниччині оснащено комп’ютерною технікою 315 бібліотечних закладів (34 %), що на 5 % більше ніж у 2014 році. Підключено до мережі Інтернет 238 (25 %) бібліотек, що на 4,3 % більше порівняно з 2014 роком», - зауважив С. Городинський.

Крім того, посадовець зауважив, що протягом минулого року мережа закладів культури Вінницької області скоротилася на 20 одиниць.

25% бібліотек Вінницької області мають доступ до мережі Інтернет

Зокрема, в межах оптимізації у 2015 році на Вінниччині було закрито 14 бібліотек, чотири клуби та два музеї. Однак, за рішенням депутатського корпусу облради в складі обласного краєзнавчого музею створено дві філії – "Музей ім. М.Д.Леонтовича" у с. Марківка Теплицького району та музей "Битва під Батогом" у с. Четвертинівка Тростянецького району.



Переглядів: 3239
Поширень: 0