Вчора, 18 травня, за участі першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, відбулося перше засідання Конкурсної ради 13-го обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.

До розгляду експертної комісії було представлено 710 проектів територіальних громад області (минулого року 251 проект). Це другий результат в Україні. Перше місце за кількістю посілає Львівська область – там написали 1429 проектів. При цьому, Вінниччина виділяє на реалізацію проектів 10 млн. грн, а Львівська область 34 млн грн. З 710 поданих проектів - 486 стосується сфери охорони здоров’я.

Найбільше проектів надійшло з Барського району - 66 та Калинівського – 62. А за останні 5 років Калинівка подала 172 проекти. Найактивніше проявили себе Бершадський та Тульчинський райони, які за минулі роки сукупно подали менше проектів, ніж у 2016-му.

На першому засіданні члени ради розглянули половину поданих заявок. Було прийнято рішення обирати з кожного району 30% проектів, які набрали найбільшу кількість балів за результатами експертної оцінки. За кілька днів відбудеться друге засідання Конкурсної ради, на якій розглянуть другу половину заявок та проголосують за обрані проекти.

Особливу увагу при конкурсному відборі члени комісії звертали на соціальну значимість проектів, та рівень передбаченого фінансування проектів учасниками конкурсу і партнерськими організаціями.



Переглядів: 2135
Поширень: 0