За погодження плану на земельну ділянку голова однієї з сільрад Жмеринського району та землевпорядник вимагали від громадянина 500 доларів США неправомірної вигоди. До корупційної діяльності долучили посередника.

До працівників УЗЕ у Вінницькій області ДЗЕ Національної поліції України звернувся мешканець села Жмеринського району. Він повідомив, що звернувся до сільради по необхідні документи на землю. За погодження викопіювання на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства посадовці зажадали від нього 500 доларів США.

Слідчим управлінням ГУНП відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Під час проведення оперативних заходів оперативники Управління захисту економіки задокументували протиправні дії 30-річного голови сільської ради Жмеринського району та 23-річного землевпорядника. Також було встановлено, що до корупційної схеми вони залучили і 26-річного посередника. Зустріч призначили на АЗС.

24 травня оперативники УЗЕ та слідства Нацполіції у Вінницькій області затримали землевпорядника та посередника.

Поліцейські вилучили 500 доларів США, які вони отримали від громадянина в якості хабара. Вирішується питання щодо повідомлення здирникам про підозру та затримання їх в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Корупціонерам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 3039
Поширень: 0