Дев’ятеро цьогорічних випускників Барського коледжу транспорту та будівництва виявили бажання поповнити ряди контрактників ЗСУ. Про це повідомив директор коледжу Йосип Кібітлевський.

За його словами, дев’ять випускників – четвертокурсників, які добровільно вирішили пов’язати свою подальшу долю із військовою службою у Збройних Силах України, вже пройшли медкомісію і отримали направлення на до підготовку у Військовому коледжі сержантського складу Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів). По завершенню навчання, згідно розподілу, усі вони будуть направлені для проходження контрактної служби у військові частини.

Барський коледж транспорту та будівництва Національного транспортного університету України цього року був обраний для експериментального пілотного проекту по залученню випускників для комплектування посад рядового та сержантського складу ЗСУ за контрактом.

Відтак, 18 квітня цього року під головуванням заступника Міністра оборони України, генерал-лейтенанта Ігоря Павловського відбулась нарада щодо можливостей комплектування посад сержантського складу ЗСУ за рахунок випускників цивільних коледжів, тож згідно з протоколом даної наради, Барський коледж транспорту та будівництва НТУ розпочав відповідну роботу серед студентів.

Цим же Протоколом передбачено разом із Департаментом військової освіти та науки Міноборони України та юридичним департаментом Міністерства освіти України до 1 вересня поточного року вивчити питання можливості та доцільності утворення військового навчального підрозділу Барського коледжу транспорту та будівництва НТУ по підготовці фахівців сержантського складу для служби за контрактом у Збройних Силах України.

«Ми маємо ідеальну базу для військової підготовки наших студентів, - запевняє директор коледжу Йосип Кібітлевський, - це і профільна військова частина поруч із навчальним закладом, і сучасна тренажерна зала із борцівським класом, чудова їдальня та гуртожиток».

Він висловив готовність усіляко сприяти створенню на базі Барського коледжу військового навчального підрозділу з підготовки контрактників.



Переглядів: 2164
Поширень: 0