Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій оглянув хід робіт з облаштування нового полігону для твердих побутових відходів, що, за прогнозами, обслуговуватиме не лише селище, а й весь Мурованокуриловецький та частину Могилів-Подільського району.

Будівництво полігону ведеться тут з 2007 року, на сьогодні освоєно вже 6,3 млн. гривень. Для введення об’єкту в експлуатацію залишилося облаштувати під’їзну дорогу по чаші полігону, встановити технологічне обладнання в приміщенні дезинфікуючих розчинів, добудувати адмінкорпус та забезпечити часткове освітлення території. За словами голови Мурованокуриловецької РДА Сергія Ладана, за наявності повного фінансування зазначених робіт, полігон буде введений в дію вже в поточному році.

На Вінниччині збудують ще один сміттєвий полігон

На об’єкті передбачається також встановлення сортувальної лінії. Вже виготовлена проектно-кошторисна документація на її будівництво, визначено місце під ангар, відведено земельну ділянку. Вартість проекту становить 4,6 млн. гривень. Ще 2,3 млн. гривень необхідно на придбання техніки, яка цей полігон обслуговуватиме.

На Вінниччині збудують ще один сміттєвий полігон

Про виділення коштів на реалізацію проекту керівники району та селища звертатимуться з клопотанням до обласної державної адміністрації, висловивши при тому готовність до співфінансування.



Переглядів: 3427
Поширень: 0