У Тульчині введено в експлуатацію систему водопостачання від Суворівського водозабору

Проблема водозабезпечення для тульчинців стояла досить гостро вже тривалий період, адже дефіцит об’ємів питної води для споживачів міста складав близько 50 %.

У 2007 році тут розпочалося будівництво системи водопостачання від Суворівського водозабору. Загальна вартість робіт склала майже 9,5 млн. гривень, з яких 7,5 млн. грн. – з державного бюджету та близько 2 млн. грн. – співфінансування із Тульчинського міського та районного бюджетів. Левова частка коштів надійшла до громади торік, і вже 10 серпня, водогін було урочисто відкрито.

В оселях більш ніж 12 тис. мешканців Тульчина відтепер буде цілодобове водопостачання

Привітати тульчинців із довгоочікуваною подією на відкриття об’єкту завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, народний депутат України Іван Спориш, керівники району та міста.

«Насправді, це ваша велика перемога - всіх жителів Тульчина. За умов, в яких перебуває сьогодні країна, дуже важко переоцінити ту роль, яку відіграють подібні події. Серце переповнюється радістю від того, що здійснюються реальні, конкретні кроки, і ми рухаємось вперед», - звернувся з вітальним словом до тульчинців голова облдержадміністрації Валерій Коровій. - Дуже важливо, що майже 6 млн. гривень на цей об’єкт надійшли з Державного фонду регіонального розвитку якраз у 2015 році. І ми повинні все робити для того, щоб показати: в такий непростий час ми, українці, жителі конкретного містечка, району, області, докладаємо усіх зусиль, щоб розвивалася і країна, і регіон, і конкретне місто. Ці два з половиною роки нас багато чому навчили. І найголовніше: ми дуже добре розуміємо, що ніхто, окрім нас, не буде захищати нашу країну, не буде її розвивати».

В оселях більш ніж 12 тис. мешканців Тульчина відтепер буде цілодобове водопостачання

Перерізавши спільно з гостями свята символічну стрічку, очільник Вінниччини побажав мешканцям Тульчина позитиву, радості й добра.

В оселях більш ніж 12 тис. мешканців Тульчина відтепер буде цілодобове водопостачання

За словами Валерія Коровія, реалізація цього проекту – спільна робота великої групи людей та результат взаємної довіри, адже «розконсервування» об’єкту стало можливим, в першу чергу, завдяки прийняттю на сесії обласної Ради перспективного плану добровільного об’єднання територіальних громад, що дало можливість доступу до Державного фонду регіонального розвитку.

Загалом же на Вінниччині в рамках обласної програми «Питна вода» в поточному році реалізуються проекти по водозабезпеченню у 7 районах, на які з обласного бюджету спрямовано 5 млн. гривень. «Та для нас дуже важливо напрацювати інструментарій, щоб ми могли лише співфінансувати, підтримувати активні територіальні громади, які б формували кооперативи, розробляли проекти, виступали ініціаторами у вирішенні наявної проблематики», - зазначив голова ОДА.



Переглядів: 2377
Поширень: 0