19 серпня у 22-річного жителя села Тарасівка Гайсинського району працівники поліції вилучили 400-грамову тротилову шашку та набої різного калібру до нарізної зброї. За словами правопорушника, вилучені боєприпаси – це сувеніри з зони АТО.

Як розповів начальник Гайсинського відділу поліції Сергій Павленко, до поліції надійшла оперативна інформація про те, що житель одного з сіл району за місцем проживання зберігає боєприпаси. Аби перевірити цю інформацію, у підозрюваного дома був проведений санкціонований обшук. Під матрацом у 22-річного господаря будинку були виявлені набої калібру 5,45 мм 7,62 мм, а у дорожній сумці – тротилова шашка вагою 400 грамів.

Зі слів правопорушника, боєприпаси він привіз в якості сувенірів з зони проведення антитерористичної операції, де проходив службу.
Небезпечні предмети були правоохоронцями вилучені та направлені на експертизу.
Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.



Переглядів: 1993
Поширень: 0