До свята Успіння Пресвятої Богородиці та з нагоди 400- річчя з дня першої письмової згадки про Томашпіль комплекс будівель Свято-Успенського храму смт. Томашпіль повернено у власність релігійної громади.

Участь у визначній історичній події взяли голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, Томашпільській селищний голова Валерій Немировський, голова райдержадміністрації Олександр Закорченний, голова районної ради Дмитро Коритчук, начальник управління у справах національностей та релігій ОДА ІгорСалецький, Митрополит Могилів-Подільський та Шаргородський Агапіт, Митрополит Вінницький і Барський Симеон та численні віряни.

Томашпільський Свято-Успенськоий храм повернено у власність релігійної громади

Очільник регіону зачитав розпорядження про повернення у власність громади комплексу церковних будівель храму Успіння Пресвятої Богородиці, зазначивши, що саме Покров Матері Божої допоміг цій старовинній обителі пережити зневіру, чимало політичних негараздів та діждатися духовної весни.

Томашпільський Свято-Успенськоий храм повернено у власність релігійної громади

«Було таке покоління, яке будувало та освячувало храми. Було, на жаль, і таке, що ці храми руйнувало,- зазначив Валерій Коровій, - обов’язок нас сьогодні відновлювати історичну справедливість, відроджувати зруйноване та повертати відібране».

Томашпільський Свято-Успенськоий храм повернено у власність релігійної громади

По завершенню офіційної церемонії щодо повернення культової споруди, представники органів державної влади спільно з духовенством та жителями селища взяли участь у святкових заходах з нагоди ювілею смт. Томашпіль, які відбувалися на вулицях селища.



Переглядів: 4312
Поширень: 0