Як повідомляє начальник відділу лікувально-профілактичної роботи обласного департаменту охорони здоров’я Тетяна Бондаренко Вінниччина отримала 25 тисяч доз вакцини проти гемофільної інфекції, 29 тисяч доз вакцини від гепатиту В, 16 тисяч доз пентаксиму – для профілактики правця у дітей та 98 тисяч доз вакцини проти дифтерії і правця для дорослих.

Щеплення проти важкого інфекційного захворювання – правця, коли токсин викликає судоми м’язів спини і тіла, потрібно зробити на другому, четвертому і шостому місяцях життя, у півтора року, шість і 16 років, а потім кожні 10 років.

Цього тижня Вінниччина також очікує на поставку вакцини БЦЖ для профілактики туберкульозу. За розподілом Міністерства охорони здоров’я України, наша область отримає 20 тисяч доз вакцини БЦЖ болгарського виробника.

Раніше ця вакцина не була зареєстрована в Україні, хоча її вже використовують країни ЄС. Повідомила Тетяна Бондаренко. Коли вакцина БЦЖ надійде в регіон, її завезуть до пологових будинків для щеплень новонароджених діток.

Іншу частину партії передадуть центрам первинної медико-санітарної допомоги для вакцинування дітей, які пропустили щеплення проти туберкульозу при народженні.


Переглядів: 2147
Поширень: 0