Оперативники управління карного розшуку спільно з тульчинськими та немирівськими поліцейськими затримали злочинну групу з числа раніше судимих, які вчора вчинили розбійний напад у селі Печера Тульчинського району. Жертвами нападників стали 69-річна жінка та її 32-річна дочка, яка через інвалідність не може рухатись.

Бандити зайшли до будинку жінок близько 17 години , озброєні пістолетом та ножем, і почали вимагати гроші.

Нападники почали бити літню жінку, а її доньці, прикутій хворобою до ліжка, приклали ніж до горла. Зловмисники забрали три мобільні телефони потерпілих, ноутбук та грошові кошти в сумі близько 3 тисяч гривень.

Як повідомив т.в.о. начальника ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос, після вчинення злочину розбійники втекли на автомобілі «Нісан Альмера». В області було введено план «Перехоплення», злочинців розшукували за прикметами автомобіля та вже за декілька годин вони були затримані оперативниками при в’їзді в с. Сокілець Немирівського району.

На Вінниччині звільнені по "закону Савченко" злочинці здійснили розбійний напад на пенсіонерку та її хвору доньку

У підозрюваних вилучили ніж, запальничку у формі пістолета та речі, викрадені з будинку потерпілих у селі Печера.

Двоє із затриманих осіб – раніше судимі за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Організатор злочинної групи – 50-річний уродженець Росії, який 33 роки провів за гратами. Останнє покарання – 9 років ув’язнення відбував за вчинення вбивства та був на два роки раніше звільнений по закону Савченко в травні цього року. Після звільнення проживав в Хмельницькій області.

Два інших подільники – 53-річний житель Томашпільського району, раніше судимий, та 34-річний мешканець Хмельницької області.

Наразі усі троє затримані за підозрою у вчиненні групового розбійного нападу та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Слідство клопотатиме в суді про їх арешт на період розслідування.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій). Затриманим загрожує покарання – від семи до дванадцяти років ув’язнення. Триває слідство.



Переглядів: 2703
Поширень: 0