«У грошовому виразі економія становить 2,5 млрд. грн.,- це той фінансовий ресурс, який залишається в області і може бути спрямований або на альтернативні види палива, або на інші цілі»,- про це голова облдержадміністрації зазначив сьогодні під час всеукраїнської селекторної наради щодо стану проходження опалювального сезону 2016-2017 рр.

За його словами, найбільше скоротили споживання газу промислові підприємства - майже на 50%, на другому місці – бюджетні установи й організації, населення скоротило споживання газу в межах 30%, а підприємства системи теплоенергетики – на 25%.

Він також зазначив, що на даний час на рівні області забезпеченням котелень лісоматеріалами займаються два структурних підрозділи – «Вінницякомунліс» та «Вінницяоблтеплокомуненерго», для яких було придбано за кошти обласного бюджету спеціалізоване переробне обладнання.

«Тож сьогодні маємо змогу і заготовити лісоматеріали, і їх посушити, і здійснювати переробку,- зазначив Валерій Коровій,- я далекий від того, щоб ідеалізувати ситуацію, оскільки ми маємо справу з 399 котельнями, які працюють на альтернативному паливі, проблемні питання десь можуть виникати.  Проте, в цілому ми на сьогоднішній день набагато якісніше підготовлені до нового опалювального сезону, ніж минулі роки: ритмічно працюють органи державного казначейства, виконуються місцеві бюджети тож ми маємо достатній фінансовий ресурс для якісної роботи».

Вінницька область за два роки скоротила споживання газу на 370 млн м. куб.

Під час селекторної наради головуючий - Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко наголосив, що Уряд і Верховна Рада зробили усе, аби вчасно розпочати опалювальний сезон. Тож підприємства теплоенергетики мають бути підтримані органами самоврядування, зоною відповідальності яких є підключення житлового сектору й соціальних об’єктів до опалення. Сьогодні вони працюють в одних нормативних і законодавчих умовах, але мають різні результати. «Деякі регіони розпочали опалювальний сезон раніше календарного графіку ще 8 жовтня, 
Водночас, у низці областей існують проблеми із підключенням житлового сектору та об’єктів соціальної сфери до тепла, пов’язані з відсутністю договорів з НАК «Нафтогаз». Про наявність таких проблем заявляють Дніпропетровська, Запорізька, Одеська, Херсонська, Чернівецька області», — зазначив Геннадій Зубко.

Вінницька область за два роки скоротила споживання газу на 370 млн м. куб.

Він також відзначив прийняття 20 жовтня парламентом у першому читанні Закону — № 5273, який передбачає реструктуризацію заборгованості підприємств тепло- та водопостачання на 5 років і можливість після реструктуризації боргу списання вже нарахованої пені і штрафів. На час, поки діє договір реструктуризації, також призупиняється їх нове нарахування.



Переглядів: 3163
Поширень: 0