19 жовтня, у м.Липовець було проведено командно-штабне навчання з ліквідації вибух побутового газу в одному із житлових будинків.

За легендою тренування, внаслідок розгерметизації обладнання газопроводу та утворення вибухонебезпечної суміші стався вибух газу з подальшим горінням в першому під'їзді на 2-му поверсі в квартирі № 5. Вибухом пошкоджено будинок, комунікації та будівельні конструкції, під завалами знаходилося 2 людини з числа жителів будинку. Було порушено нормальні умови життєдіяльності 98 людей.

У Липовці рятувальники навчались ліквідовувати умовний вибух газу у багатоповерхівці

До місця ліквідації надзвичайної ситуації відразу направили вогнеборців 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини із залученням пожежних та спеціальних автомобілів. У тренуванні взяли участь аварійно-рятувальні служби м.Липовець, районна адміністрація, міська рада, 18-ДПРЧ м.Іллінці та МКПК смт Турбів.

У Липовці рятувальники навчались ліквідовувати умовний вибух газу у багатоповерхівці

Метою даних командно-штабних навчань було перевірити оперативність реагування на надзвичайні ситуації, характерні для осінньо-зимового періоду, а також відпрацювання на практиці порядку взаємодії з районними службами цивільного захисту у разі виникнення надзвичайних ситуацій і аварій в осінньо-зимовий період.



Переглядів: 2797
Поширень: 0