Протягом 9 місяців 2016 року за сприянням Вінницької обласної служби зайнятості роботу знайшли 21,4 тис. безробітних. Крім того, завдяки оперативному підбору вакансій, ще 4651 особу працевлаштовано до набуття статусу безробітного, що в 2,7 рази більше ніж за відповідний період 2015 року. Сьогодні на одне офіційне робоче місце претендує 11 безробітних. Про це повідомили у Відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Вінницького ОЦЗ

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 461 особа.

Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня працівників вимогам роботодавців, 7,3 тис. безробітних пройшли професійне навчання за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Служби зайнятості сприяє самозайнятості населення шляхом одноразової виплати допомоги по безробіттю для започаткування власної справи. Так, протягом січня-вересня 2016 року 141 безробітний стали підприємцями.

У порівнянні з початком року покращилась динаміка подачі вакансій до укомплектування службою зайнятості. Протягом 9 місяців 2016 року роботодавці області зареєстрували в центрах зайнятості області 28,8 тис. вакансій, з яких 25,9 тис. – були укомплектовані, що становить майже 89%. В порівнянні з відповідним періодом 2015 року кількість укомплектованих вакансій зросла на 6,3%.



Переглядів: 2391
Поширень: 0