В Томашпільському районі 86-річна жінка віддала шахраю 800 доларів США та 20 000 гривень за «звільнення» її сина від відповідальності за скоєння ДТП.

Телефонні шахраї продовжують ошукувати довірливих громадян, які за сприяння у «звільненні» своїх дітей від кримінальної відповідальності готові віддати усі заощадження. Частіше на їх гачок попадають жінки. Зловмисники переважно у нічний час телефонують та повідомляють, що у когось із родичів виникли проблеми з поліцією. Для того, щоб владнати питання вимагають гроші.

Схожий випадок стався в ніч на 24 жовтня у Вапнярці. До Томашпільського відділення поліції звернулась жителька Кіровоградської області, яка розповіла про те, що невідомий ошукав її 86-річну маму, жительку смт. Вапнярка.

Як розповів начальник Томашпільського відділення поліції Ярослав Марченко, о третій годині ночі на стаціонарний телефон жінці подзвонив невідомий чоловік та, видаючи себе за її сина, сказав, що скоїв ДТП і за звільнення від відповідальності йому потрібні гроші. 800 доларів США та 20 000 гривень за наказом «сина» літня жінка віддала таксисту на площі Привокзальна смт. Вапнярка.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Поліція розшукує зловмисника.

Працівники поліції вкотре закликають громадян бути обачними. Не довіряйте особам, які намагаються під будь-яким приводом заволодіти Вашими коштами. Опинившись в подібній ситуації – не зволікаючи, телефонуйте «102». Ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати і затримати шахраїв.



Переглядів: 2285
Поширень: 0