Вінницькою митницею ДФС у взаємодії з Управлінням СБ України у Вінницькій області, завдяки застосуванню виняткової форми митного контролю – особистого огляду, попереджено незаконне переміщення на митну територію України небезпечного наркотичного засобу „марихуана” у особливо великих розмірах.

За оперативною інформацією УСБУ у Вінницькій області, сьогодні 8 листопада при здійсненні митного контролю багажу та особистих речей громадянина Республіки Молдова, який слідував у пішому порядку з Республіки Молдова в Україну через пункт пропуску „Могилів- Подільський –Отач” митного поста „Дністер”, виявлено поліетиленовий пакунок, загорнутий в матерію та обклеєний липкою паперовою стрічкою. Згорток  був прихований на тілі громадянина під светром та верхнім одягом. Під час огляду змісту пакунку було виявлено подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, схожою на наркотичний засіб (марихуану). За результатами попереднього зважування, вага речовини з упаковкою становить 300 гр.

За даним фактом Вінницькою митницею ДФС до Управління СБ України у Вінницькій області направлено повідомлення про виявлені ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 305 КК України. Пакет із виявленою речовиною вилучено. Проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, санкцією статті 305 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 12-ти років.



Переглядів: 2530
Поширень: 0