Днями в пункті пропуску «Могилів-Подільський – Отач» митного поста «Дністер» працівниками Вінницької митниці ДФС було вжито запобіжні заходи щодо недопущення переміщення через митний кордон України транспортних засобів із порушенням митних правил.

Так о третій годині ночі  в зону митного контролю заїхали вантажні автомобілі марки «Volvo» та «Renault Premium 450», кермували якими громадяни Республіки Молдова. Надані документи свідчили, що водії направляються до Російської Федерації. Проте, в ході здійснення митних формальностей, у спальних відсіках кабін було виявлено комплекти документів, згідно яких дані транспортні засоби були зняті з обліку та переміщувались в митному режимі «транзит» з Республіки Польща до України.

Вінницькі митники запобігли незаконному ввезенню в Україну транспортних засобів

Встановлено, що громадяни Республіки Молдова намагалися перемістити ці автівки через митний кордон України з порушенням митних правил на підставі документів, одержаних незаконним шляхом.

Вінницькі митники запобігли незаконному ввезенню в Україну транспортних засобів

Наразі Вінницькою митницею ДФС вилучено дані транспортні засоби та відкрито справу про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483 МКУ «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю», що передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів ‑ безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Вінницькі митники запобігли незаконному ввезенню в Україну транспортних засобів



Переглядів: 2132
Поширень: 0