Нагадаємо, що прокуратурою Вінницької області спільно з слідчим управлінням ГУНП та управлінням захисту економіки в регіоні Департаменту захисту економіки Національної поліції України, викрито керівника одного з державних підприємств, який за час перебування на посаді незаконно заволодів, видобутим у кар’єрі Шаргородського району, каменем вапняку на суму майже у 3 млн гривень.

У межах відповідного кримінального провадження, в якому прокуратурою області здійснюється процесуальне курівництво, «корисливому службовцю» винесено повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України.

Майже рік він переховувався від слідства та перебував у розшуку на підставі ухвали Вінницького міському суді про дозвіл на його затримання з метою обрання запобіжного заходу.

Наразі підозрюваного розшукано, затримано та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави у 1 млн гривень

Довідково: ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, - караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.



Переглядів: 1681
Поширень: 0