Сьогодні, 11 жовтня, для жителів Павлівки, Калинівського району, яка зазнала чи не найбільших руйнувань внаслідок вибухів на військових складах, надійшов гуманітарний вантаж – 945 листів шиферу. На цей раз благодійну допомогу жителям постраждалого села надала Асоціація «Українське Хризотилове Об'єднання» - найбільше в Україні об’єднання виробників покрівельних матеріалів.

Виконавчий директор Асоціації Петро Пожарко, разом з головою Калинівської РДА Володимиром Гаврилюком та головою Павлівської сільської ради Віктором Кособуцьким, були присутні при розподілі шиферу між постраждалими жителями, згідно списків комісії сільської ради.

Постраждале від вибухів село Павлівка продовжує отримувати гуманітарну допомогу

«На сьогоднішній день потреба у покрівельних матеріалах, згідно заяв жителів с. Павлівки, становить 1тис.700 листів шиферу,- коментує Віктор Кособуцький,- Раніше було завезено та роздано людям 15 тис. листів. Сьогоднішня партія покрівельного матеріалу задовольнить більше половини від потреби, а вже до кінця дня сподіваємося остаточно закрити проблему, придбавши за державні кошти біля 1 тис. листів шиферу, який уже є на складі «Облпалива» та про що існує відповідна домовленість».

Постраждале від вибухів село Павлівка продовжує отримувати гуманітарну допомогу

Голова Павлівської сільської ради зазначив, що уповільнює розрахунки за будівельні матеріали та роботи, виконані підрядниками, необхідність дотримання певних процедур для використання бюджетних коштів.

Постраждале від вибухів село Павлівка продовжує отримувати гуманітарну допомогу

Найбільш проблемним для жителів с. Павлівки залишається питання заміни пошкоджених вікон в оселях: «Частина односельців відновлювала вікна у своїх домівках власним коштом, зберігаючи відповідні фінансові документи для відшкодування. Чотири підрядники, які працюють в селі на даний час, поміряли більше 2 тис. вікон та готові приступити до роботи. Наразі очікують тільки підписання відповідної угоди із генеральним підрядником робіт – фірмою «Благоустрій». Такі роботи будуть виконані за бюджетні кошти, тобто для людей безкоштовно»,- запевнив Віктор Кособуцький.

Постраждале від вибухів село Павлівка продовжує отримувати гуманітарну допомогу

За його словами, чотири будинки відновлюють благодійним чином дві бригади із Вінниці: із ПАТ «Плазма Тек» та ГО «Вінницький Бізнес Клуб». Усі роботи бригади виконують власним коштом.

Постраждале від вибухів село Павлівка продовжує отримувати гуманітарну допомогу

Керівник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, голова Калинівської районної державної адміністрації Володимир Гаврилюк запевнив, що людям не слід хвилюватись відносно відшкодування коштів на ремонтні роботи: «Уряд кошти виділив, зараз готуються документи, - дуже скрупульозно, це досить непростий і важкий етап. Необхідно розібрати всі достовірні документи, які вимагає законодавство, для того щоб здійснити цю компенсацію. Людям немає за що хвилюватися, головне, щоб все це було прописано в акті сільської ради. На основі актів сільської ради виготовляються дефектні акти, кошториси, в яких не має бути перебільшень. Головне - щоб все відповідало наслідкам цієї надзвичайної ситуації» - підкреслив посадовець.



Переглядів: 5571
Поширень: 0