Про це зазначив начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук під час прес-конференції. За його словами, на 2017 рік Укравтодором доведений план фінансування дорожнього господарства у Вінницькій області по поточному ремонту та експлуатаційному утриманню автомобільних доріг загального користування в сумі - 1 млрд. 380 млн. 335 тис.грн, З них, 1,1 млрд.грн. це поточний середній ремонт та план по експлуатаційному утриманню доріг в сумі 256,6 млн.грн.

Ігор Корольчук відмітив, що залучаються до ремонту доріг загального користування кошти міських, районних, селищних та сільських рад (як співфінансування на договірних засадах). З початку 2017 року виконано робіт на суму 9,9 млн.грн.

На автомобільній дорозі М-21 «Житомир – Могилів-Подільський», за рахунок державного бюджету завершуються ремонти на трьох об’єктах сумарною протяжністю 9,4км. За рахунок «митних коштів», завершено роботи на трьох ділянках а/д М-21, сумарною протяжністю 13 км, в районі сіл Сьомаки, Кацмазів, Попівці та продовжуються роботи на ділянці в районі села Коришків, протяжністю 4км. ЗгПродовжуються роботи на а/д М-12 Стрий - Тернопіль - Кіровоград - Знам'янка (об’їзна м. Вінниця) протяжністю 8,0 км. На об’єкті завершено роботи по влаштуванню дорожнього покриття та продовжуються роботи по встановленню освітлення та нанесення розмітки. На а/д Т-02-04 Південний обхід м. Вінниці протяжністю 3,3 км, також завершено роботи по влаштуванню шарів асфальтобетону, ведуться роботи по влаштуванню вело доріжок та освітлення. На ці об’єкти, з місцевого бюджету, згідно рішення Вінницької міської ради виділено 20,2 млн. грн..

Продовжуються роботи з поточного середнього ремонту на а/д М-12, в напрямку від м. Вінниці до границі з Хмельницькою областю. Сумарна протяжність ділянок ремонту 15 км.

Цього року фінансування на ремонт доріг Вінниччини складає майже 1,5 млрд грн

«До кінця поточного року ми плануємо завершити поточний середній ремонт близько 70 км шляхів. В наступному році в плануємо продовжити ремонт автомобільної дороги М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка», яка входить до проекту «Go Highway», в напрямку від м. Вінниці до границі з Хмельницькою областю та розпочати в напрямку м. Немирів. Також в планах ремонт декількох ділянок автомобільної дороги М-21 «Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський», в напрямку м. Могилів-Подільський та в напрямку м. Житомир. Що стосується ремонтів на дорогах місцевого значення, наразі ми розробляємо плани спільно із облдержадміністрацією», - зазначив Ігор Корольчук.

За словами посадовця, велика увага приділяється безпеці руху на автошляхах. На об’єктах поточного ремонту наноситься пластикова розмітка з шумовими смугами, встановлюються сучсані знаки. На наступний рік плануємо на об’єктах встановлювати острівці безпеки, максимально влаштовувати освітлення на ділянках доріг, що проходять в районі населених пунктах.

Структурними підрозділами ДП «Вінницький облавтодор» проводився аварійний ямковий ремонт дорожнього покриття - з початку 2017 року виконано – 550 405 м2. Проводяться роботи по підготовці до зими. Вже заготовлено 59 тисяч тонн відсіву (піску) та 6,7 тисяч тонн технічної солі. Для роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 379 одиниць дорожньої техніки.



Переглядів: 2332
Поширень: 0