15 листопада Кабінетом Міністрів України прийнято постанову, якою затверджено порядок та умови надання у 2017 році субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації.

20 листопада під головуванням заступника голови-директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулась нарада щодо проведення необхідних підготовчих робіт для забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування Вінницької області.

Ігор Івасюк зазначив: «Прийняття зазначеної постанови є довгоочікуваним та являється вагомим кроком вперед у реалізації права дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на отримання житла. Крім того, дане урядове рішення сприятиме зменшенню ризиків потрапляння дітей в інтернатні заклади, та, натомість, допоможе влаштуванню їх до дитячих будинків сімейного типу, малих групових будинків, що, в свою чергу, надасть можливість виховуватися дітям такої категорії в умовах наближених до сімейних».

Вінниччина отримає майже 8 млн грн для забезпечення житлом дітей-сиріт

Відповідно до розподілу, Вінницька область отримає майже 8 млн. грн.

Під час наради начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош представила ряд пропозицій від районів та міст, а також обговорено необхідні питання реалізації даної постанови. За попередніми даними, до служби надійшло пропозиції від 6 районів та 3 міст обласного значення щодо придбання 16 квартир та 3-х будинків, як соціального житла, та 2 будинки для функціонування ДБСТ.

Підводячи підсумки наради Ігор Івасюк зазначив: «Наше завдання виробити спільну, а головне, дієву стратегію для швидкої імплементації постанови КМУ у разі її опублікування, а також вжити всі заходи для повного освоєння коштів до кінця поточного року».



Переглядів: 2172
Поширень: 0