Під час робочої поїздки до Вінницького району, перший заступник голови ОДА Андрій Гижко разом із головою Вінницької РДА Михайлом Демченком та головою селищної ради Вороновицької ОТГ Олександром Ковіньком оглянув муніципальну техніку, яку безоплатно передала на баланс ОТГ Вінницька міська рада.

«Рішенням сесії нашої об’єднаної територіальної громади було направлено звернення щодо можливості виділення в рамках співпраці із Вінницькою міською радою комунальної техніки для ОТГ. Завдяки цьому нам було передано три одиниці техніки: автомобіль МАЗ, який може і відгортати сніг і бути піскорозкидувачем, а влітку працювати як самоскид,також ми отримали трактор «Білорусь» та автомобіль-сміттєвоз», - коментує Олександр Ковінько.

Вінницька міськрада передала Вороновицькій територіальній громаді снігоприбиральну техніку

В ОТГ є також свій піскорозкидувач .«Отже, коли минулого тижня випав сніг, то наша служба спрацювала оперативно. Тротуари розчищалися, сніг відгортався, дороги посипалися піщано-сольовою сумішшю. Від жителів селища надходили численні подяки»,- додає Дмитро Нагорний - директор КП «Надія», яке здійснює благоустрій території ОТГ.

Вінницька міськрада передала Вороновицькій територіальній громаді снігоприбиральну техніку

«Місто Вінниця, як обласний центр відрізняється високою якістю життя і вже три роки поспіль визнається містом найбільш комфортним для проживання,- прокоментував Андрій Гижко,- але ж не може за межами міста одразу закінчуватися і комфортне проживання. Тому тісна співпраця Вінницької міської ради є з усіма навколишніми громадами. Стрижавка, Сосонка, Якушинці, Стадниця. Агрономічне також отримують допомогу у вигляді субвенції і вже громади самі вирішують на що витрачати кошти: чи на дороги, чи на освітлення чи на інші потреби».

Вінницька міськрада передала Вороновицькій територіальній громаді снігоприбиральну техніку

Нагадаємо, реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації владних повноважень проводиться в Україні з 2014 року. Вона спрямована на формування ефективної системи місцевого самоврядування, здатного вирішувати всі питання місцевого значення. Її ініціатором є Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.



Переглядів: 3056
Поширень: 0