ТОВ «Він-Пелета» - підприємство, що створене в 2009 році. Підприємство спеціалізується на виробництві твердого біопалива із відходів лісового та сільськогосподарського виробництва у вигляді пелет.

В якості основної сировини підприємство використовує тюковану солому різних сільськогосподарських культур: пшениці, кукурудзи, ячменю, рапсу. Заготівля сировини здійснюється власною технікою на полях господарств в радіусі 50 км від підприємства шляхом укладання угод з сільгоспвиробниками. Збутова політика підприємства орієнтована як на внутрішній, так і на зовнішній ринки.

На Вінниччині з відходів лісового виробництва та соломи виготовляють тверде біопаливо

«На разі наше підприємство знаходиться на стадії планування розширення. Комплектація виробничого обладнання заводу буде здійснюватись в два етапи: перша черга, що була реалізована у 2013 році має потужності у 75,0 тис. тоннпелет в рік, а запланована друга черга передбачає збільшення потужностей до 150.0 тис. тонн в рік. Після введення другої черги загальний обсяг капітальних інвестицій складатиме понад 270 млн. грн. На сьогодні, у нас працює 90 осіб у 4 зміни. Середня заробітна плата складає 6000 грн.», - зазначила керівник підприємства Ірина Лоза.

На Вінниччині з відходів лісового виробництва та соломи виготовляють тверде біопаливо

«Важливість такого інвестиційного проекту як ТОВ «Він-Пелета» полягає в тому, що потенціал аграрного сектору економіки району використовується сповна, а запровадження виробництва паливних пелет дає можливість налагодити виробництво альтернативних видів палива. А це, в свою чергу, покращує екологічну ситуацію в районі», - підкреслив директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко.

На Вінниччині з відходів лісового виробництва та соломи виготовляють тверде біопаливо



Переглядів: 3228
Поширень: 0