Про це сьогодні, в ході щопонеділкової апаратної наради голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія з керівниками департаментів та служб області повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук. Також посадовець розповів про зміни в молочній галузі області в зв’язку із введенням нових стандартів та норм.

На початку наради Микола Ткачук зазначив, що на минулому тижні проведено нараду з керівниками 14 молокопереробних підприємств Вінниччини, щодо підвищення конкурентоздатності молочної продукції шляхом дотримання загальноприйнятих положень, встановлених міжнародними стандартами якості.

«В зв’язку з введенням змін з 1 липня 2018 року нових стандартів заготівлі молока Департаментом розробляється алгоритм дій щодо заготівлі молока від населення. Таким чином, аби не зменшувалось поголів’я ВРХ у приватних домогосподарствах, розробляється план дій, відповідно до якого передбачається, аби молокопереробні підприємства проводили заготівлю молока від населення і приймали І-го ґатунку базисної жирності 3,4%. За для цього необхідно дотримувались відповідних санітарно-гігієнічних норм та умов зберігання. З цією метою до 1 липня поточного року ми відпрацюємо даний алгоритм та проведемо відповідну інформаційну кампанію серед населення, аби не виникало непорозумінь», - додав керівник Департаменту.

Цього року на Вінниччині посіють на 13 тис. га більше цукрових буряків,  ніж у попередньому

Окрім того, Микола Ткачук зауважив, що в області простежується тенденція, щодо підвищення продуктивності роботи молочно-товарних комплексів, які працюють в Ямпільському, Мурованокуриловецькому, Липовецькому та Калинівському районах, адже середня продуктивність складає 6 тис. 37 кг молока на корову.

Не оминув увагою посадовець і стан цукрової галузі Вінниччини. Так, на сьогоднішній день в області працює 1 цукровий завод. Загалом вал цукрових буряків по області склав понад 3 млн. тон. За підрахунками департаменту АПК, цукровими заводами Вінниччини виготовлено 445 тис. тон цукру.

Важливим є і той факт, що у 2018 році планується значне збільшення площі посіву цукрових буряків. Як зауважив Микола Ткачук, цьогоріч під посіви готують близько 70 тис. га. Для порівняння: минулого року цукрових буряків посіяли на площі 57 тис. га.

Враховуючи тенденції розвитку цукрової галузі Вінниччини, Валерій Коровій зауважив, що, на його переконання, найближчим часом в області розпочнеться не лише реконструкція, а й будівництво нових, сучасних та потужних цукрових заводів.



Переглядів: 1668
Поширень: 0