В рамках акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках», 12 квітня, разом створювали ліси майбутнього голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій зі своїми заступниками, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, членами учнівських лісництв «Екодім» та «Зелений світ», лісівниками та журналістами.

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар наголосив на плідній співпраці облдержадміністрації, обласної ради, керівників області та районів, подякував за активну участь в акції, підтримку лісівників, за сприяння в питаннях заліснення області. За словами Анатолія Бондаря, в цьому році буде створено 150 га захисних насаджень. Держпідприємства лісового господарства області в умовах надзвичайно стрімкої й гарячої весни успішно завершують весняні лісокультурні роботи.

Посадовці Вінницької ОДА разом зі школярами висаджували ліс

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій, в свою чергу, запевнив, що така співпраця з лісівниками буде продовжуватися. «Україні потрібні нові ліси, бо маємо думати про майбутні покоління, про державу через 50-100 років, про здоров’я нації», - наголосив Валерій Коровій. Він також відзначив, що такими важливими спільними акціями ми привертаємо увагу громадськості до проблеми охорони й захисту лісу. У голови облдержадміністрації особлива повага до Лісу, прищеплена й вихована його дідусем-лісівником! На тверде переконання Валерія Коровія, створення лісів, – надзвичайно нелегка, благородна й потрібна справа. «Створюючи ліси, ми утверджуємо життя, зміцнюємо свою державу. А сьогоднішня посадка лісу дасть кожному зрозуміти, наскільки важкою і важливою є праця лісівника, наскільки стратегічно діють лісівники, вирощуючи ліси майбутнього», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Посадовці Вінницької ОДА разом зі школярами висаджували ліс

«Саме плідна співпраця з органами місцевого самоврядування й державної виконавчої влади в питаннях досягнення оптимальної лісистості посприяла збільшенню у 2017 – 2018 роках площ захисних насаджень», - переконаний Анатолій Бондар. Але, за його словами, актуальними на сьогодні залишаються питання збільшення обсягів виділення земельних ділянок під заліснення, спрощення процедури відведення земельних ділянок під заліснення, виготовлення правовстановлюючих документів на передану землю, виділення коштів з місцевих бюджетів для заліснення територій, придбання нової техніки для проведення лісогосподарських робіт.

Головний лісничий ДП «Вінницький лісгосп» Євген Ільченко провів інструктаж з посадки лісу. І на лісовій ділянці Демидівського лісництва закипіла гаряча робота.

Посадовці Вінницької ОДА разом зі школярами висаджували ліс

Учасники акції працювали старанно, якісно, цікавилися нормою виробітку на садінні, розцінками за виконану роботу, технологією догляду за створеними культурами.

Посадовці Вінницької ОДА разом зі школярами висаджували ліс

Загалом, слід відмітити, що на Вінниччині площа лісів постійно зростає. 70% лісів області створені руками людей. На даний час лісистість Вінницької області – 13,8%. Щоб довести лісистість до оптимальних 15%, потрібно ще створити не менше 30 тис. га нових лісів. І лісівникам таке завдання під силу. Для виконання державного завдання з підвищення лісистості Вінниччини до оптимальних 15% лісівники області мають все: висококваліфіковані кадри, техніку, багаторічний досвід, посадковий матеріал. На даній лісовій ділянці Демидівського лісництва лісові культури дуба звичайного створюються за допомогою спеціального пристрою для посадки матеріалу з закритою кореневою системою за передовою технологією: використовують відібраний високоякісний посадковий матеріал з закритою кореневою системою, вводяться в рядки культури горіха чорного, береки, дугласії. Посадковий матеріал вирощено в контрольованому середовищі в спеціальному субстраті.



Переглядів: 2008
Поширень: 0