Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області під час ревізії відділу освіти Піщанської райдержадміністрації виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму майже 840 тис. грн. Ревізія охопила період із 01 січня 2015 року по 01 лютого 2018 року.

Як з’ясували аудитори, покриття витрат спеціального фонду коштом загального на понаднормативне утримання посад кухарів та надання ними послуг безоплатного харчування для учнів непільгової категорії призвело до втрат на понад 250 тис. грн.

Майже 280 тис. грн відділ освіти зайво витратив на оплату праці за фактично невідпрацьований час, виплату надбавок та відпускних, не передбачених законодавством.

Також через завищення підрядними організаціями обсягів та вартості виконаних робіт із ремонту приміщень навчальних закладів та внаслідок покриття витрат на оплату електроносіїв сторонніх юридичних осіб відділом освіти зайво витрачено 95 тис. грн.

Крім того, майже 65 тис. грн районний бюджет недоотримав через неперерахування заробітної плати, яка була утримана в попередніх роках за час перебування працівників на лікарняному.

Вжитими під час ревізії заходами забезпечено усунення фінансових порушень у повному обсязі. За недотримання вимог чинного законодавства чотири посадові особи притягнені до адміністративної відповідальності. Про результати поінформовано Бершадську місцеву прокуратуру.



Переглядів: 1928
Поширень: 0