22 червня, заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк разом із директором Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталією Заболотною завітали до Немирівського санаторію «Авангард». Саме там уже майже два тижні відпочивають та проходять санаторно-курортне оздоровлення 16 батьків, чиї діти загинули на Сході, захищаючи Україну від агресора.

Олександр Крученюк  щиросердечно подякував батькам героїв за те, що виростили дітей-патріотів та передав солодкі гостинці до вечірнього чаю. «Ми приїхали сьогодні перевірити, наскільки дієвою виявилась наша програма по оздоровленню батьків загиблих воїнів. Хочемо пересвідчитись, що вони отримують належне лікування і увагу, а також порадитись,що саме необхідно було б підкоригувати в наступному році. Два тижні батьки і матері загиблих в АТО воїнів мали можливість підлікуватися, поспілкуватись між собою, просто змінити обстановку. Нам вдалось переконатися, що нашу турботу дуже позитивно сприйняли»,- зазначив посадовець.

Батьки загиблих на Сході України воїнів оздоровлюють у санаторії

Наталя Заболотна зазначила: «Цьогоріч це вже другий заїзд цієї категорії до «Авангарду». 11 червня до санаторію на лікування та оздоровлення завітали матері і батьки загиблих з Літинського, Немирівського, Вінницького, Теплицького, Шаргородського, Гайсинського і Жмеринського районів та міст Хмільник, Могилів-Подільський, Жмеринка, Козятин. Всього ж нам вдалося цього літа оздоровити 35 батьків наших героїв в межах 197 тисяч гривень, які були виділені з обласного бюджету. Це переважно літні люди, які понесли непоправимі втрати і потребують відновлення і лікування».

Батьки загиблих на Сході України воїнів оздоровлюють у санаторії

Нагадаємо, що проект по оздоровленню батьків загиблих учасників АТО був ініційований Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації в рамках виконання Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням 7 сесії обласної Ради 7 скликання від 30.06.2016 №123та здійснюється за фінансової підтримки обласного бюджету. В першу чергу, цільова програма має на меті оздоровлення, відновлення здоров’я та психологічну реабілітацію дружин і дітей учасників АТО дошкільного і молодшого шкільного віку. Вінницька область стала першою, яка віднайшла кошти на санаторно-курортне оздоровлення саме батьків і матерів загиблих атовців.

Батьки загиблих на Сході України воїнів оздоровлюють у санаторії

Відгуки відпочивальників такої вразливої категорії дуже схвальні: гарна природа, смачна їжа, необхідні оздоровчі процедури,уважне ставлення персоналу та добре організоване дозвілля. «Нами тут опікуються, допомагають, підбадьорюють і головне – нас розуміють, не лишають поза увагою. Приємно, що про нас не забуває влада»,- ділились вони із гостями своїми враженнями від відпочинку.

Батьки загиблих на Сході України воїнів оздоровлюють у санаторії

Посадовці обласної державної адміністрації вислухали побажання та пропозиції відпочивальників щодо організації оздоровчої кампанії та запевнили, що дія програми буде продовжена і на наступні роки.



Переглядів: 2634
Поширень: 0