У неділю, 14 серпня, на стадіоні в ВЦПКіВ ім. горькогозавершився Чемпіонат Європи хокею на траві. Українська збірна команда (її представляли вінничани) посіла п’яте місце з-поміж восьми команд і таким чином виборола путівку на передолімпійський турнір. Перемогу здобула команда Чехії.

збірна України після турніру

Вісім команд, які приїхали до Вінниці на змагання, були розбиті на дві підгрупи. Дві кращих з цих підгруп виходили до півфіналу. Решта у дивізіоні “Чемпіоншип-2” (другим за значенням) розігрували місця з п’ятого по восьме.

Тож не дивно, що головний тренер збірної України з хокею на траві Павло Мазур своїми підопічними був задоволений.

- Головна мета досягнута - збірна України потрапила на останній передкваліфікаційний олімпійський турнір. Жеребкування до якого відбудеться у вересні. А сам чемпіонат у 2012 році. Проте там буде складніше, оскільки всього на ньому буде 18 команд, - розповів Павло Мазур. - Правда між таймами до декого з граків довелось застосовувати “пряник”, а до декого “кнут”.

На першому турнірі українців із Шотландією відзначились уболівальники, які почали кричати “Ни-ва”. Але патріотизм зі словом “У-кра-ї-на” переміг. Як і команда Шотландії, яка здобула перемогу з рахунком 2:1. І хоч рахунок відкрили британці та на останній секунді першого тайму Олег Поліщук зрівняв рахунок ситуацію врятувати не вдалось.

Нападаючий Артем Озерський відзначився у турнірі українців з білорусами — він відкрив рахунок. Певний час білоруси перемагали, але українці забили чотири м’ячі поспіль і тим самим здобули перемогу з рахунком 5:2. Однак з Австрією хоч Україна і зрівняла рахунок, але все ж таки програли (2:3). Перемога українців над Уельсом (1:0) була надзвичайно важливою, бо дала змогу боротись за олімпійську ліцензію.

Найгострішим виявився останній турнір збірної України зі Швецією. На його початку українці програвали з рахунком 0:3. Згодом наші зрівняли рахунок і після штрафного кутового перемогли — 4:3. Таким чином збірна України посіла п’яте місце.

Подібний результат українська команда показувала у Португалії у 2007 році. Та остаточно за ним не справилась, бо тоді посіла сьоме місце. Воно тоді не дало шансу потрапити на олімпіаду.

Якщо говорити про технічне оснащення стадіону, то воно сподобалось Президенту Європейської федерації хокею на траві Мартин Гортридж, але погодні умови дещо завадили на початку чемпіонату.

- У Вінниці хокейний стадіон – гарно облаштовані. Але На жаль, місто подивитися в мене не вистачало часу. Адже я приїхав не як турист, а по роботі. Щодо спеціального штучного покриття поля – має діяти дренажна система водовідводу. Проведення у Вінниці знову чемпіонату Європи, якщо буде таке бажання, цілком можливе. Але покриття поля у Вінниці мають змінити на нове.

Довідка:

Українська команда хокею на траві програла збірній Шотландії (2:1) і Австрії (3:2), а перемоги здобула у турнірах з командою Білорусії (5:2), Уельсу (1:0), Швеції (4:3).


Переглядів: 4537
Поширень: 0